Dolar 38,6077
Euro 43,7461
Altın 4.192,05
BİST 9.196,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 29°C
Az Bulutlu
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 15°C

BUÜ’den Dil Eğitiminde Devrim

BUÜ’den Dil Eğitiminde Devrim
6 Mayıs 2025 10:19
1
A+
A-

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu, öğretim etkinliğini artırmak ve çevre dostu, sosyal sorumluluk sahibi bir dil eğitimi anlayışını teşvik etmek amacıyla kapsamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Differentiation and Sustainability in English, German and French” başlıklı programa; BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Güler, yüksekokul yöneticileri, McMillian Education Batı Avrupa Satış ve Pazarlama Direktörü Erdem Hacıfazlıoğlu, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

“Yüksekokulumuzun Kıymeti Daha da Artacak”

Açılışta konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversitenin 23 araştırma üniversitesinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Bu kimliğin önemli bir ayağı da uluslararasılaşmadır. Şu an yüzde 100 İngilizce eğitim veren iki lisans programımız bulunuyor. Bu yıl YÖK’e üçüncü bir İngilizce program teklifi daha sunduk. Araştırma üniversitesi vizyonumuz çerçevesinde Yabancı Diller Yüksekokulumuzun hem yükü hem de kıymeti artıyor. EAQUALS akreditasyonumuz da bu alandaki kalite göstergelerinden biridir. Organizasyona katkı sunan tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum” dedi.

“Hayat Boyu Öğrenme Anlayışıyla Yol Almalıyız”

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Güler ise konuşmasında sosyal bilimlerdeki anlayış değişimine vurgu yaptı. “Eskiden öğreticinin bilgiyi belirlediği bir anlayış hâkimdi. Artık nesneye göre şekillenebilen bir öğretim anlayışına geçiyoruz. Bu da öğreticilerin de öğrenmeye devam etmesini, hayat boyu öğrenme ilkesini benimsememizi gerektiriyor. Bu süreci hep birlikte yürüteceğiz. Tüm katkı veren akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve dış paydaşlarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, uzman isimlerin yer aldığı paneller ve atölye çalışmalarıyla sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.