Dolar 39,2073
Euro 44,8537
Altın 4.253,16
BİST 9.008,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 23°C
Az Bulutlu
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 28°C
Çar 30°C
Per 32°C

BUÜ’de Engeller Kalkıyor

BUÜ’de Engeller Kalkıyor
1 Haziran 2025 09:35
0
A+
A-

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan Toplumsal Katkı Ekibi, hayata geçirdiği “Senin de Üniversiten” projesi kapsamında ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Projenin ilk konukları, işitme engelli çocuklar oldu.

Fen-Edebiyat Fakültesi’nin en yeni sosyal sorumluluk adımlarından biri olan bu proje, Yaratıcı Drama Topluluğu ve UNESCO Öğrenci Topluluğu iş birliğiyle düzenlendi. Fakülte binasındaki etkinlik salonunda interaktif drama performansı ile sahneye çıkan çocuklar, eğlenceli anlar yaşadı.

Çocuklar, Akademisyen ve Öğrencilerle Buluştu

Etkinliğe Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgen Osman, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gülay Durmaz ve Prof. Dr. Atilla Akpınar ile akademisyenler de katıldı. Çocuklar, üniversite öğrencileriyle birlikte çanta baskı atölyesine katılarak kendi tasarımlarını oluşturdu.

Etkinlikler kapsamında BUÜ yerleşkesindeki Zooloji Müzesi’ni de ziyaret eden çocuklar, sergilenen hayvanlar hakkında bilgi aldı. Programın sonunda ise KYK Uluşehir Kız Yurdu’nda kalan üniversite öğrencileriyle birlikte öğle yemeği yiyerek günü keyifli bir şekilde tamamladılar.

Projeler Genişleyerek Devam Edecek

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgen Osman, projenin ilk etkinliğinde işitme engelli çocukları ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Gönüllü akademisyenler ve öğrencilerden oluşan Toplumsal Katkı Ekibinin birçok önemli projeye imza atacağına inandıklarını belirten Prof. Dr. Osman, şunları söyledi:

“Ekibimiz aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor. Her biri gönüllülük esasına dayalı olan bu projeler, toplumla üniversite arasında köprü kurmayı hedefliyor. Farklı alanlarda yeni projelerle yolumuza devam edeceğiz. Emek veren tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize içtenlikle teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.