Bursa’da Yangın Alarmı: Alevler Karayolunu Kesti, Mahalleler Tehlike Altında!

Bursa’nın Kestel ve Gürsu ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek etkisini artırıyor.
Yangın bölgesinde alevler, şehrin karanlığını aydınlatırken, şehir genelinde paniğe neden oldu. Çok sayıda arazöz, itfaiye aracı, TOMA ve helikopterle yapılan müdahaleler devam ediyor; karayolu ulaşıma kapatıldı ve bölgeye giriş çıkış durduruldu.
Yangın, hızla karayoluna ulaşırken, Gürsu Kaymakamı ve Gürsu Belediye Başkanı da bölgeyi incelemeye geldi. Alevler, Gürsu Kaymakamı Murat Kütük ve Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın makam araçlarını da tehdit etti. Karayolunu ikiye bölen alevler nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor; vatandaşlar panik içinde kaçışıyor ve bazı araçlar alevler arasında kalıyor. Birçok vatandaş ve çiftçi, traktörleriyle söndürme çalışmalarına destek veriyor.
İki ilçedeki ormanlık alanlar ve mahalleler, alevlerin tehditi altında. Ağlaşan ve Dışkaya Mahallesi gibi bölgelerde evler ve yerleşim alanları alevlere yakın konumda bulunuyor; bazı evler ve köyler ciddi şekilde tehdit altında. Yangınlar, Marmara Denizi kıyılarından bile görülebilecek kadar büyüdü. Bölgeye çok sayıda orman ve itfaiye ekibi, helikopter ve uçak sevk edildi. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, yaptığı açıklamada, yangına devletin helikopterleri, itfaiye ve orman ekiplerinin yoğun müdahalesiyle birlikte çiftçilerin de destek verdiğini belirtti ve Bursa’ya geçmiş olsun dileğinde bulundu.
İtfaiye ve acil müdahale ekipleri, havadan ve karadan yürüttükleri çalışmalarla yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Ancak, rüzgar ve ulaşım zorlukları nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle ilerliyor. Yangının kontrol altına alınması ve yayılmasının engellenmesi için çalışmalar devam ediyor.