Dolar 41,1688
Euro 47,9209
Altın 4.676,94
BİST 10.877,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 32°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
32°C
Parçalı Bulutlu
Çar 32°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 29°C

Bursa’da “Sağlık Sokağı” Kuruluyor

Bursa’da “Sağlık Sokağı” Kuruluyor
3 Eylül 2025 10:40
3
A+
A-

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, her yıl gelenek haline getirdiği ‘Sağlık Sokağı’nı bu yıl şehrin uğrak noktası olan Ulucami Meydanı’nda kuruyor.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini anlatmak ve vatandaşların sağlık okuryazarlığı düzeylerini arttırmak amacıyla her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan ‘Halk Sağlığı Haftası’ başlıyor. Hafta boyunca şehrin farklı noktalarında çeşitli etkinlikler düzenleyen Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, geçtiğimiz yıllarda kurduğu ‘Sağlık Sokağı’nı bu yıl vatandaşların yoğun olarak ziyaret ettiği Ulucami Meydanı Orhan Parkı’nda kuracak. Orhan Parkı’nda yedi gün boyunca yer alacak sokakta, kanserden diyabete, obeziteden anne çocuk sağlığına kadar birçok konuda vatandaşlara sağlık okuryazarlığı kazandırılması hedefleniyor. Ayrıca, vatandaşların koruyucu sağlık anlamında ücretsiz hizmetler veren Sağlıklı Hayat Merkezleri’ne yönlendirilerek, bu merkezlerden diyabet, kanser taraması, çocuk sağlığı, psikososyal destek gibi bir çok alanda faydalanması amaçlanıyor.

Toplumda sağlığı koruma bilinci anlamında farkındalık oluşturmaya yönelik çeşitli etkinliklerin düzenleneceği ‘Halk Sağlığı Haftası’nın bu yılki ana teması ‘Koruyan, Geliştiren Sağlık’ olarak belirlendi. 7 gün 7 ayrı temanın işleneceği ‘Sağlık Sokağı’na tüm vatandaşların katılımı bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.