Dolar 43,6348
Euro 52,0461
Altın 7.106,26
BİST 13.771,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 10°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
10°C
Hafif Yağmurlu
Çar 12°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Bursa Büyükşehir’den Ezber Bozan Atölyeler

Bursa Büyükşehir’den Ezber Bozan Atölyeler
26 Kasım 2025 11:33
3
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla toplumsal cinsiyet kalıp yargılarını sorgulayan ve eşitlikçi yaşamı destekleyen farkındalık atölyelerini hayata geçirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile, Kadın ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında birçok eğitici atölye programı düzenleniyor.

EŞİTLİKÇİ YAŞAMIN GÖRÜNÜR HALE GELMESİ AMAÇLANIYOR
25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında yapılacak ‘Toplumsal Cinsiyet Rollerine Meydan Okuyan Atölyeler’ ile toplumsal cinsiyet rollerinin yeniden üretildiği alanlara uygulamalı ve dönüştürücü müdahalelerde bulunarak kadınların, erkeklerin ve gençlerin güçlenmesi amaçlanıyor. Teknik alandan el becerilerine kadar birçok etkinlikle, ‘kadına ait işler’, ‘erkeğe ait işler’ şeklindeki kalıp yargıların sorgulanması, eşitlikçi yaşam pratiklerinin görünür hâle gelmesi ve dayanışma kültürünün güçlenmesi hedefleniyor.

KADIN VE ERKEKLER İÇİN ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Etkinlik kapsamında kadınlara yönelik ‘Araç bakımı ve lastik değişimi’ ve ‘Ahşap’ atölyeleri düzenlenirken, kadın ve erkek katılımlı ‘Psikolojik sağlamlık’ atölyesi ile toplumsal rollerin duygusal etkilerine odaklanacak. Erkek katılımcılar için hazırlanan ‘Makyaj çantası tasarım’ ve ‘Bileklik örme’ atölyeleriyle bakım, estetik ve el emeğinin cinsiyetle sınırlandırılamayacağı vurgulanacak.

Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’ndeki B Kafe önünde gün boyunca açık olacak ‘Dayanışmanın İzinde’ farkındalık standı ise ziyaretçileri eşitlik, dayanışma ve toplumsal roller üzerine düşünmeye davet edecek. Katılımcıların ortak duygu ve deneyimlerini paylaşabilecekleri interaktif bir alan oluşturulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.