Dolar 38,4149
Euro 43,7601
Altın 4.095,06
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 17°C
Az Bulutlu
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C

BTSO iş teftişlerinde farkındalığı artırıyor

BTSO iş teftişlerinde farkındalığı artırıyor
10 Şubat 2025 11:27
107
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından “İş Teftiş Faaliyetleri Farkındalık Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Rehberlik ve Teftiş Başkanı Bekir Aktürk yanı sıra birçok iş dünyası temsilcisi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, denetimlerin işletmelere bir yük değil, eksiklikleri görme fırsatı sunduğunu vurguladı. Burkay, “Denetime dönük çalışmaları, işletmelerimize yük getiren bir zorunluluk olarak değil, eksikliklerimizi görmemizi sağlayan bir rehberlik hizmeti olarak değerlendirmeliyiz.” dedi. Ayrıca, iş sağlığı ve güvenliğinin, gelişmiş ekonomilerde bir kültür haline geldiğini belirtti.

Rehberlik ve Teftiş Başkanı Bekir Aktürk ise Bursa’nın Türkiye ekonomisi için önemine dikkat çekerek, teftiş süreçlerinin amacının rehberlik sağlamak olduğunu ifade etti. Aktürk, “Biz aslında teftiş yapmıyoruz, rehberlik ediyoruz.” şeklinde konuştu. Önleyici bir yaklaşım benimseyen Başkanlık, iş sağlığı ve güvenliği konusuna büyük önem verdiklerini belirtti.

Toplantının ardından İş Başmüfettişleri Dr. Volkan Avcı ve Muhammed Öztürk, çalışma koşullarına yönelik teftiş faaliyetleri hakkında bilgi verdiler. 2024 yılı için 17 farkındalık toplantısı ve 121 seminer düzenlenmesi planlanırken, bu faaliyetler sonucunda işletmelerde yüzde 90’ın üzerinde iyileştirme sağlandığı bildirildi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.