BATISİAD’dan Birlik ve Beraberlik İftarı
Batı Trakya Türkleri Yönetici ve Sanayi İşadamları Derneği (BATISİAD) tarafından düzenlenen iftar programı Bursa’da Batı Trakya Türkleri camiasını bir araya getirdi. BATISİAD Başkanı Ahmet Er, “Ülkemize borcumuz var. Çok çalışıp çok üreteceğiz” dedi.
Batı Trakya Türkleri Yönetici ve Sanayi İşadamları Derneği (BATISİAD) tarafından düzenlenen iftar programı, Batı Trakya Türkleri camiasını bereket sofrasında buluşturdu.
Yıldırım’daki Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Berna Esentürk, Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Hayat, Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi Şakir Emin, Bursa Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Zekeriya Kolat, Kızılay Kan Merkezi Bölge Müdürü Nihat Çakır, Yuvam Derneği Başkanı Rıdvan Güler, Yıldırım Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İrfan Derici, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Hasan Karaömer, Bursa Batı Trakyalılar Vakfı Başkanı Bülent Ayazmalı ile BATISİAD yönetim kurulu ve dernek üyeleri katıldı.
Programda konuşan BATISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er, derneğin sanayi, üretim ve istihdam alanında önemli bir misyon üstlendiğini belirterek, “BATISİAD; sanayileşmeyi, istihdamı, üretimi ve ihracatı, kısacası ekonomiyi temsil eden bir kurumdur. Batı Trakyalılar olarak ülkemize borcumuz var. Çok çalışıp çok üreteceğiz. Bursa ve Türkiye ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğiz. Sadece ekonomide değil; sağlıkta, eğitimde, siyasette ve tüm alanlarda çok çalışıp başarılı olmak zorundayız” dedi.
Derneğin faaliyetlerini tamamen kendi imkânlarıyla inşa edilen yeni hizmet binasında sürdürdüğünü ifade eden Er, yaklaşık iki dönümlük alan üzerine kurulan ve 750 metrekare kullanım alanına sahip olan binada konferans salonu, sergi salonu, toplantı odaları ve mescit bulunduğunu belirtti. Sosyal tesisin yakında hizmete gireceğini dile getiren Er, tesisin Batı Trakya Türkleri için önemli bir buluşma noktası olacağını söyledi.
Kuruluşlarından bu yana desteklerini esirgemeyen yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Er, ayrıca derneğe yer tahsis eden Osmangazi Belediyesi’ne ve dönemin belediye başkanı Mustafa Dündar’a da şükranlarını sundu.
İftar programına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Berna Esentürk de Batı Trakyalıların Bursa’da güçlü ve önemli bir camia olduğunu belirterek, gerçekleştirdikleri çalışmalar dolayısıyla BATISİAD yönetimini tebrik etti.
Program, konuşmaların ardından katılımcıların sohbet ve görüşmeleriyle devam etti.