Dolar 40,4346
Euro 47,5581
Altın 4.460,31
BİST 10.616,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 38°C
Açık
Bursa
38°C
Açık
Çar 40°C
Per 39°C
Cum 36°C
Cts 36°C

Başkan Bozbey’den Bursa’ya Ulaşım Müjdesi

Başkan Bozbey’den Bursa’ya Ulaşım Müjdesi
22 Temmuz 2025 19:22
4
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara-İzmir karayolunun güneyinde alternatif güzergah oluşturulması amacıyla başlatılan Değirmenönü-Karapınar mahallelerini birbirine bağlayan yol projesinde asfalt kaplama çalışmaları başladı.

Bursa’nın daha yaşanabilir ve daha ulaşılabilir bir kent olması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ankara-İzmir karayolunu yüklerinden arındırmak amacıyla yolun güneyindeki Kaplıkaya ile Kestel arasına yeni bir alternatif güzergah kazandırıyor. Otosansit ile Karapınar Mahallesi’ni birbirinden ayıran Balıklıdere ve Deliçay köprüleri arasında kalan alanda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırmaların ardından yol yapım işlemlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında şu ana kadar 12 bin ton kazı dolgu ve 2.900 ton asfalt kaplama yapıldı. Alternatif güzergahta bordür, parke ve bisiklet yolu imalatı çalışmaları ise devam ediyor.

30 metre genişliğinde ve 650metre uzunluğunda bölünmüş yol olarak tasarlanan projede, 2 şerit gidiş ve 2 şerit geliş olacak. Yolun her iki tarafında otopark cebi, bisiklet yolu ve yaya kaldırımı olacak.

Bursa trafiğini daha konforlu ve ulaşılabilir hale getirmek için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve önümüzdeki günlerde de yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bursalıların daha yaşanabilir bir kentte hayat sürmelerini, daha güzel yollarda seyahat edip bir yerden bir yere daha kolay ulaşmalarını arzuluyoruz. Bu kapsamda kentin dört bir tarafından projelerimizi hayata geçiriyoruz. Ankara-İzmir karayolunu yüklerinden arındırmak için yolun güneyinde oluşturduğumuz alternatif güzergahta da asfalt kaplama çalışmaları başladı. Ekiplerimiz gece gündüz demeden yoğun mesai harcayarak sahada çalışıyor. Balıklıdere ve Karapınar köprüleri arasında kalan alandaki işlemleri en kısa sürede bitirip halkımızın hizmetine sunacağız. Amacımız, gençlerimize ve çocuklarımıza daha güzel bir Bursa ve Yıldırım teslim edebilmektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.