Dolar 34,3001
Euro 37,3628
Altın 3.028,06
BİST 8.863,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 20°C
Az Bulutlu
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

250 inşaat işçisinden biri ‘kaynak’tan ölüyor

250 inşaat işçisinden biri ‘kaynak’tan ölüyor
25 Ocak 2022 09:19
172
A+
A-

Araştırmalar, her 250 inşaat işçisinden 1’inin kaynak kazasında hayatını kaybedeceğini gösteriyor.

İSTANBUL (İGFA) – İnşaat sektörü birçok tehlike altında çalışan meslek dallarını içeriyor. Bu sektörde her gün hayati risklerle karşılaşanlar arasında kaynakçılar da bulunuyor.

Amerikan İş Güvenliği ve Sağlığı İdaresi OSHA’nın gerçekleştirdiği bir araştırma, her 250 inşaat işçisinden 1’inin kaynak kazasında hayatını kaybedeceğini ortaya koyuyor ki bu araştırma elektrik çarpması, yanık, göz hasarı, kesik veya kimyasala maruz kalma gibi kaynakçıların günlük olarak karşılaştığı diğer potansiyel tehlikeleri hesaba katmıyor bile.

Bu yaralanmaların veya ölümlerin çoğunun geliştirilmiş şantiye güvenliği, uygun eğitim, mühendislik kontrolleri ve uygun kişisel koruyucu donanım kullanımıyla önlenebileceğinin altını çizen Ülke Endüstriyel Kurumsal Çözümler Direktörü Murat Şengül, alınması gereken 4 önlemi aktardı.

EN YAYGIN KAYNAK TEHLİKELERİ

Kaynakçılık sadece kaynakçı için değil, diğer işçiler ve çevredeki insanlar için de riskler barındırıyor.

Kazaları ve yaralanmaları en aza indirgemenin yoluysa riskler ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi sahibi olmaktan geçiyor.

Kaynak yapmanın çalışanları birçok zehirli gazın dumanına maruz bıraktığını aktaran Murat Şengül, hasarın bu dumanlara ne kadar maruz kalındığına göre değişeceğini ve bu gazları solumanın hayati sonuçlara yol açabileceğini belirtiyor.

Bunun dışında elektrik çarpması ve yangın tehlikelerinin kaynakçılıkta görülen en yaygın risklerden olduğundan da bahseden Şengül, bu risklere karşı alınması gereken 4 önlemi; “Mutlaka gerekli kişisel koruyucu donanımları kullanın. Havalandırmaya dikkat edin. Ekipmanların kuru ve iyi çalışır olduğundan emin olun. Yangın risklerine karşı önlem alın” şeklinde maddeledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.