Dolar 32,3796
Euro 34,7119
Altın 2.400,68
BİST 10.039,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 17°C
Az Bulutlu
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 21°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Şehit Ufuk Kaplanbaşoğlu’nun adı Yıldırım’da yaşayacak

Şehit Ufuk Kaplanbaşoğlu’nun adı Yıldırım’da yaşayacak
17 Haziran 2020 22:45
393
A+
A-

Yıldırım Belediyesi, yaklaşık 25 yıl önce şehit düşen er Ufuk Kaplanbaşoğlu’nu unutmadı.

Vatanın bütünlüğü, milletin birliği için canını hiçe sayarak şehadete yürüyen kahramanlar Yıldırım’da unutulmuyor.

Yıldırım Belediyesi, Şehit Er Ufuk Kaplanbaşoğlu’nun anısını yaşatıyor. Teferrüç Mahallesi’nde bulunan çocuk oyun ve dinlenme parkına Yıldırım Belediyesi, tarafından, 1995 yılında Batman’da şehit olan Er Ufuk Kaplanbaşoğlu’nun ismi verildi. Milletin huzuru ve güvenliğini sağlamak, çocukların geleceğe güvenle bakacağı bir vatana sahip olmalarını tesis etmek için can veren sayısız kahramandan biri olan Ufuk Kaplanbaşoğlu’nun ismi ölümsüzleşirken, parkın sahibi minikler ise kahraman şehidi tanıyarak büyüyecek.

Şehitlere ve gazilere olan minnet borcunu ödemenin hiçbir karşılığı olmadığını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Şehit ve gazilerimizin kanlarıyla sulanan kutsal vatan toprağı üzerinde geleceğe güvenle bakarak özgürce yaşıyorsak, bunu kahramanlarımızın fedakarlıklarına borçluyuz. Bu minnet borcunu ödemenin hiçbir karşılığı yok. Bizler geride bıraktıkları emanet olan ailelerinin yanında olarak, uğrunda canlarını verdikleri ülkemize en iyi şekilde hizmet ederek şehitlerimize olan bu borcu bir nebze de olsa ödeme gayretindeyiz. Şehadet şerbetini içen kahramanımız Er Ufuk Kaplanbaşoğlu’nun anısını yaşatmak için Teferrüç Mahallemizde bulunan parkımızda şehidimizin ismini ölümsüzleştirmek istedik. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.