Dolar 32,4270
Euro 34,6854
Altın 2.428,00
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 16°C
Az Bulutlu
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 17°C
Cts 16°C

Bursalılara ‘Özen’li kan çağrısı

Bursalılara ‘Özen’li kan çağrısı
9 Mayıs 2020 15:15
353
A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç ve Kestel Kaymakamı Ahmet Karakaya, Bursalıları sürekli kan teminine destek vermek için bağışta bulunmaya çağırdı.

Türk Kızılay Bursa Şubesi, içinde bulunduğumuz salgın tehdidi ve Ramazan Ayı nedeniyle azalan kan stoklarının arzu edilen seviyelere gelmesi için kan bağışı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Türk Kızılay Bursa Şubesi’nin kan bağışının önemine vurgu yapan çalışmalarına bir destek de AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç ve Kestel Kaymakamı Ahmet Karakaya’dan geldi. Türk Kızılay Bursa Şube Yönetimi ve Kadın Kolları Üyeleri’nin de katılımları ile gerçekleşen kan bağışı organizasyonuna vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

MİLLETVEKİLİ REFİK ÖZEN: TÜRK KIZILAY YÜZ AKIMIZ

Heykel’de bulunan Türk Kızılay Kan Bağışı Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonda konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, “Bu akşam bizler de Türk Kızılayımızın en önemli hizmetlerinden biri olan, her an hepimize lazım olabilecek kan tedariğine destek vermek amacıyla bağışta bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza da bu vesile ile çağrıda bulunarak, Türk Kızılayımıza kan bağışında ve yine Türk Kızılayımız aracılığıyla ihtiyaç sahiplerimizin yüzlerinin güldürülebilmesi için bağışta bulunulmaya davet ediyoruz. Bursamızda güzel işlere imza atan Türk Kızılay Şube Başkanımız ve değerli yöneticileri başta olmak üzere tüm Kızılay gönüllüleri ve çalışanlarına teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

GÜRSU KAYMAKAMI MUSTAFA KOÇ’TAN KAN BAĞIŞI DAVETİ

Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, Türk Kızılay’ın yurt içinde, afet durumlarında ve sair zamanlarında yaptığı çalışmalarla gözbebeğimiz konumunda olan bir kurum olduğunu belirterek, “Bizler de bu güzide kurumumuza destek vermek amacıyla bu akşam burada kan bağışında bulunuyoruz. Bu vesile ile buradan tüm halkımızı kan bağışında bulunmaya ve Kızılayımızın diğer çalışmalarına destek vermeye davet ediyoruz ve Şube Başkanımız Sayın Davut Gürkan’ın şahsında tüm Türk Kızılay yönetimi, çalışanları ve gönüllülerine teşekkür ediyoruz” dedi.

KESTEL KAYMAKAMI AHMET KARAKAYA: TÜRK KIZILAYIMIZ UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

Kestel Kaymakamı Ahmet Karakaya, Türk Kızılay’ın dünyaya örnek çalışmaları ile pandemi döneminde de umut olmaya devam ettiğini vurgulayarak, “İçinde bulunduğumuz pandemi durumu ve Ramazan Ayı dolayısıyla azalan kan stoklarının arzu edilen seviyeye getirilme çabalarına bizlerde destek vermek için buradayız. Şu anda hastanelerde kan ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için bekleyen hastalarımız düşünüldüğünde bu bağıışların ne kadar elzem olduğu ortaya çıkıyor. Burada ciddi bir emek ve gönüllük örneği var. Bu vesile ile çalışmalarda emeği geçen herkese ve bağışçılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN: KAN SÜREKLİ BİR İHTİYAÇTIR

Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan, geçtiğimiz günlerde Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın vatandaşlarımıza yaptığı çağrı ile birlikte diğer illerde olduğu gibi Bursa’da da halkın kan bağışının önemine karşı büyük bir duyarlılık örneği sergilediğini belirtti. Davut Gürkan, kan bağışında bulunarak çalışmalarına destek veren Milletvekili Refik Özen, Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç ve Kestel Kaymakamı Ahmet Karakaya’ya teşekkür ederek, “ Bununla birlikte diğer vatandaşlarımızın da Ramazan Ayı süresince kan bağışlarını rahatlıkla gerçekleştirebilmeleri için Heykel’deki kan bağış merkezimizi 09:00- 00.00’a, ihtiyaç duyulduğunda ise Sahura kadar açık tutmayı planlıyoruz. Diğer yandan Fomara / 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı ile Kent Meydanı’ndaki bağış merkezlerimiz de gündüz saat: 10:00 – 19:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor. Kan, acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bu vesile ile tüm halkımızı kan vermeye davet ediyor, halkımıza bu konudaki duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

DR.NİHAT ÇAKIR: KAN MERKEZLERİMİZDE SEVİNDİRİCİ BİR YOĞUNLUK VAR

Türk Kızılay Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Nihat Çakır ise, “Bu yıl ne yazık ki en zor Ramazan Aylarından birini yaşıyoruz. Mart Ayı itibari ile başlayan salgın tehdidi ile birlikte kan bağış oranlarımızda geçtiğimiz Ramazan Ayları’na göre daha fazla düşüş yaşandı. Geçtiğimiz ay Ramazan Ayı’na 12 bin ünite kan stoğu ile girmiştik. Bu yıl pandemi nedeniyle stoklarımızda bir düşüş yaşandı ancak son günlerde sevindirici bir bağış yoğunluğu var. Bu açıdan bizlere destek veren tüm halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.