Dolar 49,7871
Euro 55,5137
Altın 6.498,93
BİST 11.151,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 16°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Milas belediye başkanı 18 kişi ile tutuklandı

Milas belediye başkanı 18 kişi ile tutuklandı
27 Ekim 2026 23:15
32
A+
A-

Milas Belediyesi’nde Yolsuzluk Soruşturması ve Tutuklamalar

Belediyelerdeki yolsuzluk ve rüşvet iddialarına yönelik soruşturma ve operasyonlar sürüyor. Bu kez operasyonun odak noktası Muğla’nın Milas Belediyesi oldu. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Milas Belediyesi’nde iş deneyim belgeleri ve ihale evraklarıyla ilgili bir soruşturma başlattı.

Belediye Başkanı Tutuklandı ve Görevden Uzaklaştırıldı

Muğla merkezli 13 ilde yapılan sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz ile oğlu da dahil 35 şüpheliden 18’i tutuklandı. İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’un tedbiren görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.





Başkan Vekili 3 Kasım’da Seçilecek

Muğla Valiliği, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Topuz’un, İçişleri Bakanlığı tarafından 26 Ekim’de görevden alındığını hatırlattı. Yeni başkan vekili seçilene kadar Meclis 1. Başkan Vekili Mehmet Murat Yazar’ın geçici olarak görevlendirildiği belirtildi. Milas Belediye Meclisi, başkan vekilini seçmek için 3 Kasım Salı günü saat 14:00’te belediyenin meclis toplantı salonunda bir araya gelecek.

Meclis’te Sandalye Dağılımı

Milas Belediye Meclisi, toplam 30 üyeden oluşmaktadır. Meclis’te CHP’nin 10, Yeni Parti’nin 10, AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın ise 10 üyesi bulunmaktadır. Belediye Kanunu’na göre gizli yapılacak seçimde ilk iki turda 20, üçüncü turda 16 oy gerekecek. Eğer bu turlarda sonuç alınamazsa dördüncü turda en fazla oy alan iki aday yarışacak. Eşitlik durumunda kura çekilecek.

Toplam 18 Şüpheli Tutuklandı

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 20 Ekim’de başlatılan soruşturma çerçevesinde, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlu Doruk Topuz’un da aralarında bulunduğu 35 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 18’i tutuklanırken, 2 kişi hakkında ev hapsi kararı verilmiş, 15 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.