Dolar 49,6245
Euro 55,8054
Altın 6.426,82
BİST 11.220,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 23°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
23°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 21°C

Türkiye’de OSB sayısı 374’e yükseldi

Türkiye’de OSB sayısı 374’e yükseldi
22 Ekim 2026 22:09
28
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Burdur Batı ve Amasya Gümüşhacıköy organize sanayi bölgelerinin resmen ilan edilmesiyle ülke genelindeki organize sanayi bölgesi sayısının 374’e çıktığını bildirdi.

Kacır, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen metalürji sektörüne ilişkin uluslararası fuar ve kongre etkinliğinin açılışında yaptığı konuşmada, organizasyona 1.100’ün üzerinde yerli ve yabancı firmanın katıldığını, bunun yeni ticari iş birlikleri ve yatırımlara zemin hazırlayacağını söyledi.

Türk demir-çelik sektörünün yıllık üretim kapasitesinin 62 milyon ton olduğunu belirten Kacır, küresel talep ve korumacı tedbirlerin etkisine rağmen sektörün hızlı uyum yeteneği sayesinde olumlu performans gösterdiğini, Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük ve dünyanın yedinci büyük çelik üreticisi konumunda bulunduğunu ifade etti.





Döküm sanayisinin de yüksek üretim ve ihracat kapasitesine sahip olduğunu aktaran Kacır, sektörün Avrupa’da ikinci, dünyada yedinci sırada yer aldığını söyledi.

Metal sektöründe yeşil ve dijital dönüşümü hızlandırmak amacıyla teşvik ve finansman mekanizmaları uygulamaya konulduğunu belirten Kacır, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı ile HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı kapsamında destekler sağlandığını ve 2030’a kadar 30 milyar dolarlık devlet destekli yatırımlar hedeflendiğini kaydetti.

Bu yatırımların elektrikli araçlardan rüzgâr türbinlerine, endüstriyel robotlardan savunma teknolojilerine kadar birçok alanda nitelikli metal ürünleri üretimine katkı sağlayacağını vurgulayan Kacır, sanayinin çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasının öncelikler arasında olduğunu söyledi.

Sanayinin düşük karbonlu üretim ve yeşil dönüşüm yatırımlarına yönelik olarak 2030’a kadar 5 milyar euro seviyesinde uluslararası finansman sağlanmasının hedeflendiğini aktaran Kacır, yeni ilan edilen 118 hektarlık Burdur Batı ve 38 hektarlık Amasya Gümüşhacıköy OSB’lerle birlikte ülkeye toplam 156 hektarlık planlı sanayi alanı kazandırıldığını belirtti. Kacır, yeni OSB’lerin yatırımlara, üretime ve istihdama katkı sağlayacağını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.