Dolar 49,5774
Euro 55,6147
Altın 6.569,81
BİST 11.614,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 19°C
Çok Bulutlu
Bursa
19°C
Çok Bulutlu
Sal 21°C
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 22°C

Fransa’da Sokağa Çıkma Yasakları Genişliyor

Fransa’da Sokağa Çıkma Yasakları Genişliyor
20 Ekim 2026 16:19
45
A+
A-

Fransa’da 17 Ekim’de gerçekleşen yağmalama ve şiddet olaylarının ardından, yetkililer çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Dün, Paris, Lyon, Lille, Nice, Douai ve Wattignies gibi şehirlerde gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Bu önlemler kapsamında şimdi yeni bir şehir daha bu yasağa dahil oluyor.

Marsilya’da Sokağa Çıkma Yasağı Uygulaması

Özellikle 17 Ekim olaylarında yoğun şiddet çıkan Marsilya şehri, 24 Ekim’e kadar 18 yaş altı bireyler için gece 22:00 ile 05:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağına tabi tutulacak. Bu karar, olayların yeniden yaşanmasını engellemeye yönelik alındı.

Sarı Yelekliler Gösterilere Devam Ediyor

Öğrencilerin de destek verdiği Sarı Yelekliler hareketi, hükümetin eğitim politikalarına karşı 17 Ekim’de ülke çapında gösteriler düzenlemişti. Polis ve jandarma güçleriyle yaşanan çatışmalarda, yaklaşık 2.500 kişi gözaltına alınırken, 1.000’den fazla güvenlik görevlisi ve itfaiyeci yaralandı.





Yaralanma ve Zararlar Artıyor

Protestolar sırasında yaklaşık 3.000 iş yeri zarar gördü veya yağmalandı. Limoges Belediye Binası ile Lyon’daki turizm ofisi ateşe verildi, Marsilya’da ise göstericiler belediye binasına saldırdı. Bu olaylar, hükümete krizi yönetemediği eleştirilerini beraberinde getirdi.

Hükümetin Aldığı Yeni Önlemler

Bu şiddet olaylarının ardından hükümet, olası yeni gösterileri engellemek amacıyla Paris, Lille, Lyon ve Nice gibi büyük şehirlerde kısmi sokağa çıkma yasağı uygulaması kararı aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.