Dolar 49,1797
Euro 55,1725
Altın 6.532,97
BİST 12.443,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
21°C
Parçalı Bulutlu
Pts 22°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 23°C

Osmangazi’de küçük yazarlar atölyesi başladı

Osmangazi’de küçük yazarlar atölyesi başladı
6 Ekim 2026 11:10
38
A+
A-

Osmangazi Belediyesi’nin çocukların hayal dünyalarını zenginleştirmek, yazma becerilerini geliştirmek ve edebiyata olan ilgilerini artırmak amacıyla hayata geçirdiği Küçük Yazarlar Atölyesi’nde yeni dönem başladı. Emek Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen atölyede çocuklar, hayal güçlerini kullanarak kendi öykülerini kaleme alırken yaratıcı yazarlık dünyasının kapılarını aralıyor.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın çocukların kültür ve sanatla iç içe büyümelerine yönelik çalışmalarına bir yenisini ekleyen Küçük Yazarlar Atölyesi, yeni dönemde de çocuklara yazarlık deneyimi kazandırıyor. Eğitmen Pelin Yılmaz’ın rehberliğinde gerçekleştirilen atölyede katılımcılar; hikaye kurgulama, karakter oluşturma, olay örgüsü geliştirme ve duygu ile düşüncelerini etkili biçimde ifade etme konularında çalışmalar yapıyor. Altı hafta sürecek atölyede çocuklar, uygulamalı çalışmalarla yaratıcı düşünme ve yazma becerilerini geliştiriyor. Bu yılki atölye programı masallardan yola çıkılarak yaratıcı yazarlığa uzanan özel bir içerikle tasarlanırken, çocukların hayal dünyasına ışık tutan çalışmaların yeniden kitaplaştırılması planlanıyor.





 

Yaratıcı Yazarlıkla Çocukların Hayal Dünyası Genişliyor

 

Atölyenin ilk çalışmasında çocuklarla tanışan ve çeşitli yazma alıştırmaları gerçekleştiren eğitmen Pelin Yılmaz, çocukların süreç sonunda kendi özgün ve yayınlanabilir öykülerini ortaya koymalarını amaçladıklarını belirtti. ‘Küçük Yazarlardan Öyküler’ kitabının, atölyeden çıktığını ve bu sene devamını gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

 

“Yeni öğrencilerimizle amacımız, atölye sonunda hepsinin yayınlanabilir öyküler üretmeleri ve onları da kitaplaştırmak. Küçük küçük alıştırmalar yapmaya başladık. Bu sene bir masal üzerinden devam edip o masalın yardımıyla masaldan yaratıcı yazmaya dönüş gibi bir şey tasarladık. Ildiko Boldizsar’ın geliştirdiği metamorfoz halk masalları terapisi yönteminden faydalanarak atölyeyi tasarladık. Bu atölyede çocuklar hem yazmayı öğrenecekler hem de cesaret ederek yazmakla ilgili sorunları çözecekler. Çıkardığımız ‘Küçük Yazarlardan Öyküler’ gibi yeni bir kitaba sahip olma niyetindeyiz. Geçen dönem yaptığımız çalışmalar çok güzeldi. Tekrar aynı fırsatı bize verdiği için Osmangazi Belediyemize ve Başkanımız Erkan Aydın’a çok teşekkür ederiz.”

 

Atölyeye katılan çocuklar ise hikaye oluşturmanın, farklı karakterler tasarlamanın ve kendi duygu ve düşüncelerini yazıyla anlatmanın keyif verdiğini belirterek, atölye sayesinde ürettikleri yeni öykülerden kısa bölümleri paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.