Dolar 49,0176
Euro 55,6542
Altın 6.573,89
BİST 11.984,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 23°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 20°C

BIST Halka Arz Endeksi’nden Üç Pay Çıkarılıyor

BIST Halka Arz Endeksi’nden Üç Pay Çıkarılıyor
30 Eylül 2026 20:14
41
A+
A-

Borsa İstanbul, endekslerde yapılacak güncellemeyi Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla duyurdu. Şirket paylarının endeks bileşeninden çıkarılmasına ilişkin karar, 1 Ekim 2026 tarihi itibarıyla uygulanacak.

Duyuruya göre, Cem Zeytin (CEMZY), Durukan Şekerleme Sanayi ve Ticaret A.Ş. (DURKN) ile Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (OZATD) payları BIST Halka Arz Endeksi kapsamından çıkarılacak.

Çıkarma Nedeni ve Dayanak

Alınan karar, BIST Piyasa Değeri Ağırlıklı Pay Endeksleri Kural Seti’nin 8.18 maddesi uyarınca gerçekleştiriliyor. Söz konusu kurala göre, halka arz sonrası işlem görmeye başlayan bir şirket, işlem gördüğü tarihi takip eden 25’inci ayın ilk işlem gününde endeksten çıkarılıyor; bu kapsamda ilgili üç payın 1 Ekim 2026’dan itibaren endeks dışında kalacağı bildirildi.





Özata Denizcilik Hakkında Ek Bilgi

Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) tarafından Özata Denizcilik pay piyasasında gerçekleştirildiği iddia edilen işlemler nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu. Soruşturma kapsamında, bazı kişi ve kurumlara 2 yıl işlem yasağı uygulanmış; aralarında Tera Yatırım ve Tera Portföy’ün de bulunduğu toplam 13 kişi ve kuruluş hakkında tedbir kararı verildi.

Özetle: BIST, düzenlemeye uygun olarak CEMZY, DURKN ve OZATD paylarını 1 Ekim 2026 tarihinden itibaren Halka Arz Endeksi’nden çıkaracak; Özata Denizcilik ile ilgili soruşturma ve işlem yasağı kararları ise bu sürecin bağlamını oluşturuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.