Dolar 32,4539
Euro 34,7509
Altın 2.423,87
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 16°C
Az Bulutlu
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 17°C
Cts 16°C

Yargıçtan Kılıçdaroğlu’na tazminat davası

Yargıçtan Kılıçdaroğlu’na tazminat davası
2 Nisan 2021 22:28
328
A+
A-

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek, kendisine yönelik ifadelerinden dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 75 bin, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’e 50 bin liralık tazminat davası açtı.

Gürlek, tazminat davası dilekçelerini, avukatı aracılığıyla nöbetçi İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sundu.

Dava dilekçelerinde, Kılıçdaroğlu ve Özel’in, bir kararından dolayı Gürlek hakkında, ‘hakaret ve kabul edilemeyecek sıfatlar ve yakıştırmalar yaptığı’ öne sürüldü. İkilinin ‘hiçbir bulguya ve delile dayanmaksızın’ Gürlek’in ‘itibarını ve onurunu zedeleyecek ithamlar ileri sürdüğü, kamu görevini ifa eden Gürlek’i kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmaya çalıştığı’ savunuldu.

Kılıçdaroğlu’nun, ‘Gürlek’i terör örgütü üyesi olarak aranan bir kişiyle özdeşleştirdiği, Gürlek üzerinden Hakimler ve Savcılar Kurulu’na da hakaret ettiği’‘toplumun hiçbir ferdi tarafından kabul edilemeyecek hakaret ve yakıştırmalarla’ Gürlek’in ailesinin ve yakın çevresinin ‘psikolojik sarsıntı yaşamasına sebebiyet verildiği’ öne sürüldü.

İstanbul 24’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi Kılıçdaroğlu’yla ilgili davanın, İstanbul 7’nci Asliye Hukuk Mahkemesi de Özel’le ilgili davanın kabulüne karar verdi.

Mahkemeler, davalılara cevap dilekçeleri sunmak için süre verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.