Akın Gürlek: İBB’yle İlgili Ek İddianame İhtimali
Adalet Bakanı Akın Gürlek, dün gazetecilerle gerçekleştirdiği görüşmede gündemdeki dosyalar hakkında bilgi verdi. Bakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile bağlantılı yürütülen soruşturmalarda yeni gelişmelerin olabileceğini belirtti.
Gürlek, Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı yürütülen farklı soruşturma süreçlerinin mevcut olduğunu; bu süreçlerde ortaya çıkan yeni delil, rapor ve hukuki değerlendirmelerin ek iddianame hazırlanmasına zemin oluşturabileceğini ifade etti.
Yeni deliller ve ihale raporları üzerinde çalışmalar sürüyor
Bakan açıklamasında, söz konusu soruşturmaların dosyaya yeni bilgiler ekleyebileceğini ve bunun sonucunda İBB dosyası için ek iddianame düzenlenebileceğini söyledi. Ayrıca, bazı yeni ihale raporlarının da incelemeye alındığını vurguladı.
Gürlek sözlerini, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen değerlendirmelerin devam ettiğini ve elde edilecek hukuki sonuçlara göre süreçlerin şekilleneceğini belirterek tamamladı.