Trump: İran nükleer silaha sahip olamayacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile devam eden çatışmalar ve bölgedeki gerilimler hakkında görüşlerini paylaştı. Trump, Washington ve müttefiklerinin hamlelerinin Tahran üzerinde etkili olduğunu savunarak ekonomik ve askeri baskıların sonuç verdiğini belirtti.
Trump, İran’ın Orta Doğu’daki misillemelerine ilişkin gelişmelerin beklenmedik olduğunu ifade etti ve ülkenin geleceği konusunda karamsar bir tablo çizdi.
Trump’ın kritik vurguları
“İran nükleer silaha sahip olamayacak” ifadesini tekrarlayan Trump, nükleer silah edinmesine izin verilmeyeceğini kesin bir dille dile getirdi. Ayrıca ABD’nin deniz ablukası ve ekonomik yaptırımların İran üzerinde etkili olduğunu savundu.
Trump, kendi başkanlığı döneminin bölgedeki dengeleri koruduğunu öne sürerek, “Ben ABD Başkanı olmasaydım İsrail yok olurdu” şeklinde çarpıcı bir iddiada bulundu ve bunun Orta Doğu dengesini de değiştirebileceğini ima etti.
Ekonomi ve bölgesel sonuçlar
Ekonomik baskıların İran’ı zayıflattığını yineleyen Trump, ülkeyi çökmek üzere olarak tanımladı. Bu çerçevede, ABD politikalarının ve müttefik operasyonlarının Tahran üzerindeki etkisini vurguladı.