Dolar 47,5939
Euro 54,9646
Altın 6.488,95
BİST 13.798,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 33°C
Açık
Bursa
33°C
Açık
Per 32°C
Cum 32°C
Cts 33°C
Paz 33°C

Infantino’ya Destek ve FIFA’daki Kriz

Infantino’ya Destek ve FIFA’daki Kriz
6 Ağustos 2026 09:56
38
A+
A-

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Dünya Kupası’nda kurumun bir hissesini satma girişimindeki hatalar için özür diledi; ancak kurum içindeki destek sayesinde istifa baskılarını şimdilik savuşturabildi. Fas’ta yapılan uzun kriz görüşmelerinin ardından yönetim kurulu Infantino’ya tam destek verdiğini açıkladı.

Sızdırılan plan detayları ve ulusal federasyonlara verilen teşvik tekliflerinin ortaya çıkışı, yoğun eleştirilere yol açtı. Infantino ile Genel Sekreter Mattias Grafstrom, kamuoyuna gönderdikleri ortak mektupla hatalardan dolayı özür dilediklerini belirtti ve planı geri çektiler.

Basına Sızma ve Tepkiler

Sızdırılan belgeler, teklifin ulusal federasyonlarla müzakere edilmeden hazırlandığını ve eylül ortasına kadar sürecek kısa bir onay süresiyle yaklaşık 40 milyon dolar teşvik vaadi içerdiğini gösterdi. Bu gelişme, federasyonların sürecin dışında bırakıldığı algısını güçlendirdi ve FIFA’nın iletişim biçimine dair eleştirileri artırdı.



FIFA, hataların kabul edildiğini ve sürecin farklı yürütülmesi gerektiğini belirtti; aynı zamanda kurumsal itibarına yönelik saldırılara karşı taviz verilmeyeceği uyarısında bulundu. Kurum, yaşanan fiyasko hakkında inceleme yapılacağını ve bulguların bir sonraki FIFA Konseyi’ne sunulacağını taahhüt etti.

Avrupa Ligleri ve Diğer Kurumların Tepkisi

Premier League, La Liga ve Serie A gibi Avrupa liglerinin oluşturduğu birlik, FIFA’dan yönetim reformu talep ederek FFE önerisini

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.