Dolar 47,5252
Euro 54,6215
Altın 6.197,81
BİST 13.258,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 29°C
Açık
Bursa
29°C
Açık
Cum 29°C
Cts 31°C
Paz 34°C
Pts 32°C

Cordeiro: FIFA hisselerinin satışı kabul edilemez

Cordeiro: FIFA hisselerinin satışı kabul edilemez
31 Temmuz 2026 17:23
38
A+
A-

FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun kıdemli danışmanı Carlos Cordeiro, Dünya Kupası hisselerinin özel yatırımcılara açılmasına karşı çıkarak görevinden istifa etti. Kararını Sky News aracılığıyla duyuran Cordeiro, önerinin FIFA’nın geleceğini tehlikeye atacağını belirtti.

Cordeiro, beş yıldır Infantino’ya danışmanlık yaptığını belirterek, bu planın hazırlanmasında rolü olmadığını vurguladı ve istifa gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

“Bu öneri, FIFA’nın kaderini etkileyecek bir konu haline geldi. Bunu dikkatle değerlendirdikten sonra kıdemli danışmanlık görevime devam edemeyeceğim sonucuna vardım; bu nedenle derhal istifa ediyorum.”



FIFA’nın mali durumu ve eleştiriler

Cordeiro, FIFA’nın zaten güçlü mali kaynaklara sahip olduğunu, kuruluşun milyarlarca dolarlık rezervi bulunduğunu ve borcu olmadığını hatırlattı. Infantino’nun 2022-2026 dönemi için 15 milyar dolar gelir elde edildiğini belirtmesinin de bu görüşü desteklediğini ifade etti.

“Eğer üye federasyonlar ek yatırıma ihtiyaç duyuyorsa, FIFA mevcut kaynaklarıyla bunu sağlayabilir.” dedi ve ekledi: “Futbolun en değerli varlığında kalıcı bir payı 4,2 milyar dolar karşılığında satmak anlamlı değil.”

Geleceğe ilişkin kaygılar

Cordeiro, söz konusu teklifin futbolun geleceğini ipotek altına aldığı ve ikna edici bir gerekçe sunulmadığını savundu. Ona göre FIFA’nın birinci önceliği kâr değil, futbolu korumak ve gelecek nesillere güçlü şekilde aktarmak olmalıdır.

Bu gelişme, FIFA içinde ve futbol çevrelerinde tartışmaları alevlendirirken, kurumun finansal politikaları ve uluslararası futbolun mülkiyet yapısı hakkında yeni soru işaretleri ortaya koydu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.