Dolar 47,5141
Euro 54,7477
Altın 6.224,93
BİST 13.292,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 29°C
Açık
Bursa
29°C
Açık
Cum 29°C
Cts 31°C
Paz 34°C
Pts 32°C

Haluk Levent ve Ahbap soruşturmasında gayrimenkul iddiaları

Haluk Levent ve Ahbap soruşturmasında gayrimenkul iddiaları
31 Temmuz 2026 11:19
17
A+
A-

Ahbap Derneği ve kurucusu Haluk Levent hakkında, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde toplanan bağışlarla ilgili usulsüzlük iddiaları üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde tutuklama gerçekleştirildi. Soruşturmanın, Başaran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran’ın savcılığa sunduğu şikâyetiyle başladığı öne sürüldü.

Başaran’ın dilekçesinde, güncel değeri yaklaşık 60 milyon dolar olan 22 adet gayrimenkulün planlı şekilde şüphelilerce ele geçirildiği iddiası yer aldı. Bu iddia, malların neden ve nasıl Ahbap’ta çalışan bir kişiye devredildiğine ilişkin ciddi soru işaretleri doğurdu.

İddiaların ayrıntıları ve barter havuzu iddiası

Başaran, söz konusu gayrimenkullerin değerinin gerçekte olduğundan farklı gösterildiğini belirterek, Haluk Levent’in anlattığını iddia ettiği bir “barter havuzu” sisteminden bahsetti. Buna göre yardımların karşılığı olarak taşınmazların havuzda toplanması, fonların belirli aralıklarla (ör. 6–9 ay) aktarıldığı; yapılan yardımların da bu havuzdan karşılanacağı ileri sürüldü.



Başaran, Levent’in kendisine yabancı yardım kuruluşları ve yetkililerden bahsedip çeşitli fotoğraf ve videolar gösterdiğini; bu görüntülerin kendisinde güven uyandırdığını ifade etti. Ancak iddialara göre, söz verilen fonlar gelmedi ve devredilen taşınmazların ödemeleri gerçekleşmedi.

Satış süreçleri, ödemeler ve şüpheler

Başaran, Şubat 2026’da başlayan süreçte toplam 22 taşınmazın satışının yapıldığını; bu taşınmazların çoğunun Yeliz Kaya adına devredildiğini anlattı. Toplam satış bedelinin 2 milyar 298 milyon 985 bin 908 lira olduğunu, fakat yalnızca dört işlemde toplam 151 milyon 680 bin lira ödeme aldığını belirtti. Ayrıca bir fındık fabrikasının piyasa değerinin altında, 7 milyon dolara devredildiğini iddia etti.

Ödemelerin vadesi yaklaştıkça iletişim kopukluğu yaşandığını, telefonlara cevap alınamadığını söyleyen Başaran, tapu kayıtlarında hızlı devredişler ve kısa sürede ipotek başvuruları tespit ettiğini; Yeliz Kaya’nın devrettiği bazı taşınmazların Esin Önder Çağlayan veya ona ait olduğu belirtilen şirketler tarafından üstlenildiğini kaydetti. Bu durum, Başaran’a göre üç kişinin birlikte hareket ettiğine işaret ediyor.

Görüntüler, gözaltılar ve yapılan açıklamalar

Haluk Levent ile Başaran’ın birlikte türkü söylediği görüntülerin de tartışmaları körüklediği bildirildi. Soruşturma kapsamında yapılan operasyonlarda Haluk Levent ile birlikte iddia sahibi Hüseyin Başaran’ın da gözaltına alındığı aktarıldı.

Başaran emniyette verdiği ifadede Ahbap Derneği’ne bağışta bulunmadığını; deprem döneminde kendi firması aracılığıyla resmi kanallardan yardım yaptığını, depremzedeleri otelinde ağırladığını söyledi. Taşınmaz satışlarına dair mağduriyet yaşadığını, bu nedenle savcılığa şikayette bulunduğunu ve tapulara tedbir konulmasını talep ettiğini belirtti.

Durumun hukuki yönü

Soruşturma ve yapılan şikâyetler sonucunda yürütülen işlemler devam ediyor. İddiaların doğruluğuna ilişkin deliller, tapu kayıtları, ödeme kayıtları ve emniyet ifadeleri inceleniyor; hukuki süreç ve muhtemel sorumluluklar savcılık ve yetkili merciler tarafından değerlendiriliyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.