Dolar 46,3177
Euro 53,8455
Altın 6.491,95
BİST 14.421,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 31°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
31°C
Parçalı Bulutlu
Çar 31°C
Per 28°C
Cum 25°C
Cts 27°C

CHP’de MYK Kararları

CHP’de MYK Kararları
17 Haziran 2026 20:51
40
A+
A-

CHP yönetiminde yaşanan yeni düzenlemeler bugün yapılan MYK toplantısında açıklandı. Parti içindeki bazı il başkanlıkları feshedilirken, gündemdeki iddianamelere konu olan isimler hakkında disiplin süreci başlatıldığı bildirildi.

MYK kararlarına göre, partinin kurumsal bütünlüğünü zedeleyen davranışlar ve ‘mutlak butlan’ iddialarına adı geçen kişilere yönelik tedbirler alındı; bazı il başkanlarının görevlerine son verildi ve yerlerine atamalar yapıldı.

Disiplin Süreci ve Fesihler

Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilenler arasında üç mevcut il başkanı ile üç önceki dönem il başkanı bulunuyor. Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya yönetimleriyle birlikte feshedildi; bu kararlar tedbir amaçlı alındı.



Atamalar kapsamında Erzurum’a Mahmut Edebali, Bursa’ya önceki il başkanlardan Turgut Özkan getirilirken, Bitlis için henüz yeni bir atama yapılmadı. Ayrıca önceki dönem il başkanlarından Mehmet Kılıçarslan (Mardin), Özgür Çelik (İstanbul) ve Hüseyin Yaşar (Batman) de disipline sevk edilenler arasında yer aldı.

Kurumsal Kimliğe Zarar Veren Atamalar

Partinin kurumsal kimliğini zedelediği değerlendirilen il başkanlıklarında da yönetimler feshedildi ve yeni isimler atandı. Gaziantep’te Vakkas Açar’ın yerine Hasan Nesanır, Adana’da Anıl Tamburoğlu’nun yerine Orhan Bayram, Malatya’da Barış Yıldız’ın yerine Hakan Satılmış getirildi.

Ankara’da mevcut il Başkanvekili Yüksel Işık ve yönetimi feshedilerek yerine Fahri Yıldırım atanırken, İzmir’de Çağatay Güç’ün yerine Utku Gümrükçü atandı. Kayseri’de ise üç boşalan ilçe başkanlığı için atamalar yapıldı: Melikgazi’ye Ergün Canbulat, Talas’a Hasan Çetin ve Kocasinan’a Neşe Nasırlıoğlu Aslan.

Kadın Kolları ve Diğer Değişiklikler

Kadın Kolları yönetiminde de değişiklik yapıldı: Asu Kaya ve yönetimi feshedildi, yerine Ayten Gülsever atandı. Parti yetkilileri, bu kararların partinin hiyerarşi ve disiplin süreçleri çerçevesinde alındığını vurguladı.

MYK’nın açıklamasında, arınma ve kurumsal kimliği koruma ilkesiyle hareket edildiği, tespit edilen olumsuz tutum ve davranışların not edildiği, zaman ve gündeme göre gerekli değerlendirmelerin yapılacağı belirtildi.

Basına yansıyan açıklamalarda ayrıca kurultay yapılacağı ancak tarih verilemediği ifade edildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise ahlaklı ve erdemli bir kurultay gerçekleştirme sözü verdiği aktarıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.