Dolar 48,8015
Euro 56,0568
Altın 6.829,64
BİST 13.284,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Az Bulutlu
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 22°C
Çar 19°C

Özgür Özel’in Doğu ziyaretleri başlıyor

Özgür Özel’in Doğu ziyaretleri başlıyor
21 Mayıs 2026 11:15
159
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Haziran ayında 11 ili kapsayan kapsamlı bir doğu gezisine çıkacak. Gezi boyunca sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve vatandaşlarla bir araya gelerek bölgenin güncel sorunlarını yerinde dinleyecek.

İki etapta planlanan program kapsamında Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkari, Batman, Van, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl ve Tunceli illerine ziyaretler gerçekleştirilecek.

Barış ve Siyasal Duruş

CHP yetkilileri, gezinin terörle mücadele ve barış süreciyle yakından ilgili olduğunu belirtti. Bölgedeki ilgi ve sempatiye dikkat çeken yetkililer, partinin net bir duruş sergilediğini vurguladı. “Üzerimizdeki baskılara rağmen barışın yanındayız.” ifadesi, gezinin temel mesajlarından biri olarak öne çıkıyor.





Ekonomi ve Kalkınma Vurgusu

Yetkililer, gezinin yalnızca güvenlik ve siyasi meselelerle sınırlı kalmayacağını, ağırlıklı olarak ekonomik sorunlara da odaklanılacağını aktardı. Bölgedeki en temel sorunun ekonomi olduğunu belirten parti temsilcileri, kapsayıcı kalkınma ve bölgesel eşitsizliklerin giderilmesine yönelik politikaların gündemde olacağını söyledi.

“Barışla birlikte bölgenin kalkınması için atılacak adımlarımızı paylaşacağız.” Böylece şiddet ve terör nedeniyle geri kalan illerin kalkınma sürecine nasıl dâhil edileceği tartışılacak; milli gelirin en düşük olduğu yerlerde yaşayanların payını artırmaya yönelik teklifler sunulacak.

CHP, Meclis raporları doğrultusunda hükümetin üzerine düşeni yapması gerektiğini de hatırlatarak, partinin duruşunu yüksek düzeyde ve kararlı şekilde ifade edeceğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.