Bursa’da Etiket Avı Başladı
Bursa Ticaret İl Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesinde piyasa denetimlerini artırdı. İl genelinde özellikle restoran, kafe, pastane, fırın ve marketlerde gıda ve ihtiyaç maddelerine yönelik kontrollerin hafta sonu dahil aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.
Denetimlerde ürünlerin fiyat etiketleri, raf ve kasa fiyatı uyumu ile açık ürünlerin gramajları titizlikle inceleniyor. Kurallara aykırı durumlarda her bir ihlal için 3 bin 973 TL idari para cezası uygulanırken, fahiş fiyat artışı tespit edilen işletmeler hakkında ise 180 bin TL’den 1 milyon 806 bin TL’ye kadar ceza kesilebiliyor.
Ayrıca işletmelerde menü ve fiyat listelerinin bulundurulması, ek ücret alınmaması ve fırınlarda tarifelere uyulup uyulmadığı da kontrol ediliyor. Yılbaşından bu yana yaklaşık 1.500 işletmede 500 bin ürün denetlenirken, toplamda 5,5 milyon TL ceza uygulandığı ve 50 işletmenin fahiş fiyat şüphesiyle Bakanlığa bildirildiği açıklandı.
Yetkililer, tüketici haklarını korumak ve fırsatçılığı önlemek amacıyla denetimlerin bayram sonrasında da kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.