Dolar 43,7323
Euro 51,8414
Altın 6.925,18
BİST 14.314,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 16°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 13°C
Cum 18°C
Cts 10°C

DAĞDER, Üsküp Kültür ve Kardeşlik Buluşması’nda Rumeli kadınlarıyla buluştu

DAĞDER, Üsküp Kültür ve Kardeşlik Buluşması’nda Rumeli kadınlarıyla buluştu
17 Şubat 2026 12:56
10
A+
A-

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ve Balkanlar ile Rumeli’nin farklı bölgelerinden yoğun katılımın sağlandığı “Kültür ve Kardeşlik Buluşması”, Üsküp’te gerçekleştirildi. 11 ülkeden 40 şehirden yaklaşık 350 kadının katıldığı buluşma, kültürel dayanışma ve ortak mirasın güçlendirilmesi açısından önemli bir buluşma noktası oldu.

Programa, önceki dönem DAĞDER genel başkanlarından ve Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın daveti üzerine DAĞDER adına Genel Başkan Derya Başak ile Yönetim Kurulu Üyesi Gülfidan Ceylan katılım sağladı.

Etkinlik kapsamında Balkan ve Rumeli coğrafyasına ait kültürel değerlerin korunması, gelecek kuşaklara aktarılması ve uluslararası dayanışmanın güçlendirilmesi konuları ele alındı.

DAĞDER heyeti ayrıca BALGÖÇ ve RUMELİFED yöneticileriyle istişarelerde bulunarak ortak projeler ve iş birlikleri üzerine görüş alışverişinde bulundu. DAĞDER Genel Başkan Derya Başak, DAĞDER’in yalnızca bir hemşehri derneği değil, aynı zamanda kültürel köprü kuran bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurguladı.

Başkan Başak, “DAĞDER olarak bizler, geçmişten aldığımız kültürel mirası geleceğe taşırken aynı zamanda farklı kültürlerle etkileşimi güçlendirmeyi önemsiyoruz. Balkan coğrafyasıyla kurduğumuz bağlar sadece tarihsel değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel bir gönül köprüsüdür.

Bugün burada bulunmamız, bu bağları daha da güçlendirme kararlılığımızın bir göstergesidir. Önümüzdeki süreçte gençlik projeleri, kültürel değişim programları ve uluslararası iş birlikleriyle Balkan coğrafyasına daha fazla açılmayı hedefliyoruz. DAĞDER olarak kültürümüzü yaşatmaya, tanıtmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz.” dedi.

Program, katılımcı kurum temsilcilerinin karşılıklı görüş alışverişi ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.