Dolar 43,7085
Euro 51,8971
Altın 7.033,42
BİST 14.402,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 24°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
24°C
Parçalı Bulutlu
Pts 17°C
Sal 15°C
Çar 7°C
Per 15°C

Can Dostlara Sıcak Yuva

Can Dostlara Sıcak Yuva
16 Şubat 2026 11:57
0
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17 Şubat Dünya Kediler Günü kapsamında düzenlediği kedi evi atölyesi ve ‘2. Kedi Yuvalandırma Etkinliği’ ile hem sokak hayvanlarına sıcak yuvalar kazandırdı hem de sahiplendirme kültürüne dikkat çekti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı ve AHBAP Derneği iş birliği ile 17 Şubat Dünya Kediler Günü kapsamında ‘Kedi Evi Atölyesi’ ve ‘2. Kedi Yuvalandırma Etkinliği’ düzenlendi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen programda, sokak hayvanlarının barınmaları için kedi evleri yapılıp boyanırken 3 can dostu da gerekli işlemlerin ardından yeni sıcak yuvalarına kavuşturuldu. Sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve yuvalandırma kültürünün güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte, dayanışma ve gönüllülük ruhu ön plana çıktı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Dünya Kediler Günü’nde yapılan etkinliğin çok değerli olduğunu söyleyerek katkı verenlere teşekkür etti. Son zamanlarda sahiplenilen hayvanların bile sokaklara terk edilerek istenmeyen örneklerin yaşandığını belirten Aksoy, “Bu tür etkinlikler can dostlarımızın yaşamlarını kolaylaştırma amacı güdüyor. Farkındalık oluşturmak açısından da ayrıca önemli. Destek veren halkımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ekinliğin sonunda boyanan kedi evleri yerleştirilecekleri noktalara gönderildi. Can dostu edinen vatandaşlar da topluma örnek niteliğindeki etkinlik için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.