Bursa İş Dünyası Paris’te Tekstil ve Moda Fuarlarında
Türkiye’nin tekstil başkenti Bursa, sektörde yaşanan zorluklara ihracatla çözüm arıyor. Bursa iş dünyası, Paris’te düzenlenen Première Vision ve Texworld fuarlarında küresel alıcılarla buluştu.
Tekstil üretiminin merkezi konumundaki Bursa, küresel pazarlardaki daralma ve sektörde yaşanan zorluklara ihracatla çıkış yolu arıyor. Bu kapsamda sektör temsilcileri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ihracat odaklı çalışmaları doğrultusunda KFA Fuarcılık organizasyonuyla Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Première Vision ve Texworld fuarlarına katıldı.
Tekstil ve moda endüstrisinin geleceğine yön veren en önemli organizasyonlardan biri olan Première Vision Paris Fuarı, bu yıl da dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Kumaş, iplik, deri, tasarım ve aksesuar alanlarında faaliyet gösteren yaklaşık bin 300 firmanın stant açtığı fuarda, Türkiye’den 200 firma yer alırken, Bursa’dan 54 firma yenilikçi koleksiyonlarını uluslararası alıcıların beğenisine sundu.
Ustalık, zanaatkârlık geleneği ve yaratıcı üretim kültürünü küresel tasarım ve inovasyon anlayışıyla buluşturan fuar, Bursalı firmalara yeni pazarlara açılma ve uluslararası iş birlikleri geliştirme açısından önemli fırsatlar sundu.
Dünya tekstil tedarik zincirinin önde gelen platformlarından Texworld Paris Fuarı’nda ise 35’ten fazla ülkeden yaklaşık bin 300 katılımcı yer aldı. Çin, Hindistan, Kore, Tayvan, Bangladeş ve Pakistan gibi küresel üretim merkezlerinin yanı sıra gelişmekte olan birçok tedarik merkezi de fuarda temsil edildi. Türkiye’den 54, Bursa’dan ise 17 firma Texworld’de stant açarak ürünlerini sergiledi.
BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur ile BTSO Tekstil Konseyi Başkanı Bayram Uçkun, her iki fuarı da ziyaret ederek stant açan Bursa firmalarıyla bir araya geldi.
BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, tekstil sektöründe zorlu bir süreçten geçildiğini belirterek, Bursa iş dünyasının tüm olumsuzluklara rağmen üretim ve ihracat motivasyonunu koruduğunu söyledi. Uğur, “Bu süreci güçlenerek aşabilmek için uluslararası fuar katılımları büyük önem taşıyor. BTSO olarak KFA Fuarcılık organizasyonuyla firmalarımızın bu önemli platformlarda yer almasını sağlıyor, ihracat yolculuklarında yanlarında olmaya devam ediyoruz.” dedi.
BTSO Tekstil Konseyi Başkanı Bayram Uçkun ise bu tür organizasyonların yeni iş birlikleri açısından önemli fırsatlar sunduğunu vurgulayarak, “Küresel yenilikleri yerinde görmek ve yeni ticaret köprüleri kurmak sektörümüz için son derece değerli.” ifadelerini kullandı.
Akdem Tekstil İhracat Yöneticisi Bilal Yüksel de KFA Fuarcılık’ın yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlarının ihracata ciddi katkı sağladığını belirterek, Paris fuarlarının firmalar için yeni pazar kapıları açtığını söyled