Dolar 43,6150
Euro 51,4569
Altın 6.818,52
BİST 13.488,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 14°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 12°C
Pts 12°C

BUİKAD “İŞ’TE SOHBETLER”de Tarihi Şehirleri Konuştuk

BUİKAD “İŞ’TE SOHBETLER”de Tarihi Şehirleri Konuştuk
5 Şubat 2026 13:16
2
A+
A-

Tarihçi ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç, Bursa’da düzenlenen BUİKAD etkinliğinde tarihi eserlerin önemini vurguladı ve dezavantajlı kız çocuklarının eğitimine destek sağlandı.

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), Podyum Davet Mercan Salonu’nda düzenlediği geleneksel “İŞ’TE SOHBETLER” toplantısında yoğun katılıma sahne oldu. Etkinliğin bu ayki konuğu, tarihçi, seyahat yazarı ve profesyonel rehber Saffet Emre Tonguç oldu.

Toplantının açılışında konuşan BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, etkinliğin yalnızca bir sohbet programı olmadığını, aynı zamanda iş dünyası ve kültürel vizyon paylaşımı anlamı taşıdığını vurguladı. Şençayır, “Tonguç geçmişi bugüne bağlayan köprüler kuruyor, biz ise bugünü yarına taşıyan köprüler kuruyoruz” dedi.

Konuşmasında Bursa’nın tarihi ve turizm potansiyeline değinen Tonguç, “Turist modern binaları değil, tarihi eserleri görmeye gelir. Bursa, tarihi dokusu, doğal güzellikleri, Uludağ’ı ve gölleriyle tam bir turizm cenneti” ifadelerini kullandı. Tonguç ayrıca Bursa Kapalıçarşı ve Hanlar Bölgesi’nin kültürel değerine dikkat çekti.

Etkinlik kapsamında, dezavantajlı kız çocuklarının eğitimine destek amacıyla Tonguç’un kitaplarının geliri bağışlanacak. Katılımcılar, yazarın “Bursa Hakkında Her Şey”, “Boğaz Hakkında Her Şey”, “Kanatlarımda İstanbul” ve “Butik Oteller” kitaplarını imzalama fırsatı buldu.

Toplantının sonunda, Tonguç’a BUİKAD tarafından plaket takdim edildi ve doğum günü sürprizi yapıldı. Şençayır, “Şehirlere ruh, tarihe ses, anlatıya iz katan değerli paylaşımlarınız için teşekkürler” diyerek teşekkür etti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.