Dolar 41,9850
Euro 48,8530
Altın 5.600,95
BİST 10.636,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 20°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 28°C

Nilüfer’in Gıda Merkezi Türkiye’ye Açılıyor

Nilüfer’in Gıda Merkezi Türkiye’ye Açılıyor
23 Ekim 2025 10:38
3
A+
A-

Nilüfer ilçesinde üretilen tarım ve gıda ürünlerinin İstanbul ve Eskişehir büyükşehir belediyelerinin satış mağazalarında satılması için anlaşma yapıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 2023 yılının yazında hizmete giren Hasağan Gıda Merkezi’nde gıda mühendisleri kontrolünde üretim yapıldığını söyledi.
İlçede kendileriyle koordineli çalışan 32 kadın derneği bulunduğunu aktaran Özdemir, “Kadınlarımız kendi malzemeleriye geliyor gıda mühendisleri desteği ve eşliğinde üretim yapıyorlar. Buradaki üretim belirli standartlarda oluyor. Ham madde Nilüfer’in kırsalında Nilüfer çiftçisinden alınıyor” dedi.

Kadınların ürettiği reçel, turşu, erişte, sos, tarhana gibi ürünleri aldıklarını ve belediyenin satış mağazalarında değerlendirdiklerini dile getiren Özdemir, şöyle konuştu:
“Çiftçilerin ürettiği ürünler de burada katma değerli ürüne dönüştürülüyor. Tarımda ne üretirseniz sizi tüccara boğdurmayacağız dediğimiz için, çiftçilerin ürettiklerini biz alıyoruz işliyoruz ve satış mağazalarımızda satıyoruz. Yeter ki üretmekten vazgeçmesinler. Gıda Merkezinin amacı da bu. Nilüfer çiftçisini, tarımı desteklemek.”

İstanbul ve Eskişehir ile anlaşma yapıldı sırada İzmir var

Nilüfer ürünlerinin Bursa dışında da satılması için yaptıkları girişimlerin sonuç verdiğini belirten Özdemir, “Nilüfer çiftçisinin, kadınların ürettiği ürünler İstanbul ve Eskişehir’de de satılacak. İstanbul ve Eskişehir büyükşehir belediyeleri ile anlaştık, oralardaki satış mağazalarında Nilüfer’in ürüleri satılacak. İzmir ile de görüşüyoruz.” ifadesini kullandı.
Özdemir, Nilüfer tarımını en iyi yere getirmek için mücadele ettiklerini dile getirerek, “Nilüfer’in topraklarının yüzde 74’ü mera orman ve tarım alanı. Büyük bir tarım merkezi Nilüfer. Buradaki üreticilerin hayatlarını sürdürmesi ve üretime devam etmesi için para kazanmaları gerekiyor. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Mühendislik desteği veriyoruz. Tarım alanlarının toprak analizlerini yapıyoruz. Kim nereye ne ekecekse yol gösteriyoruz. Tarım varsa hayat var, tarım büyürse Türkiye büyür.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.