Osmangazi’de Yaya Yolları İşgalden Kurtarıldı

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırım ve yolları işgal eden iş yerlerine yönelik denetim gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde, kamuya ait alanları izinsiz kullanan işletmelerin masa, sandalye, şemsiye, duba ve reklam flamaları gibi eşyalarına el konularak kaldırımlar yeniden yayaların kullanımına açıldı.
Zabıta ekipleri, özellikle yayaların kullanımına ayrılan kaldırımların iş yerleri tarafından işgal edilmesini önlemek amacıyla 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak Kırcaali Mahallesi Kayalı Sokak’ta bulunan bazı iş yerlerine müdahale edildi. Kaldırımları ve yolları işgal ettiği tespit edilen eşyalar, zabıta ekipleri tarafından kamyonete yüklenerek alandan kaldırıldı ve ilgili işletmelere cezai işlem uygulandı.
Osmangazi Belediyesi’nden yapılan açıklamada, şehir estetiğinin korunması, düzenli bir kentsel yaşam ortamının oluşturulması ve ilçe sakinlerinin konforunun sağlanması amacıyla kaldırım işgali denetimlerinin ilçe genelinde kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.