Hayvan Mezarlığı Kapasitesi Artırıldı

Osmangazi Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde özel bir etkinlik düzenledi. Minik misafirlerin ve hayvanseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, adeta bayram havasında geçti.
Etkinlik alanında, barınakta bulunan kedi, köpek ve diğer hayvanlar ziyaret edilerek sevgiyle kucaklandı. Çocuklar için kurulan oyun ve etkinlik alanlarında gün boyunca eğlenceli aktiviteler gerçekleştirildi. Can dostlarla kurulan sıcak iletişim, özellikle çocuklar için unutulmaz bir deneyim oldu.
Başkan Aydın: “Can Dostlarımızın Gününü Kutluyoruz”
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bugün çocuklarımız hem eğleniyor hem de can dostlarımızla bağ kuruyor. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü sadece kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda onların haklarını savunmak ve yaşam koşullarını iyileştirmek için de çalışıyoruz,” dedi.
119 dönümlük bir alanda hizmet veren Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne ek olarak, kısa süre içinde 75 bin metrekarelik yeni bir barınağın da hizmete gireceğini belirten Aydın, “Alt yapı çalışmalarına başladık. Yakında bu yeni merkezle birlikte toplamda 200 bin metrekarelik alanda hizmet vereceğiz,” dedi.
Aydın ayrıca kendi hayatından örnek vererek, “Benim de evimde Şero adında bir kedim, Duman adında bir köpeğim var. Makamımızda ise Fıstık ve Mars isimli kedilerimizle yaşıyoruz. Onlar bize günün stresini unutturuyor. Siz onlara sevgi verdikçe, onlar size bunun kat kat fazlasını veriyor,” ifadelerini kullandı.
Kısırlaştırma ve Tedavi Çalışmalarında Büyük Artış
Barınakta yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Aydın, son 9 aylık dönemde 9 bin 724 kedi ve 2 bin 896 köpeğin tedavi edildiğini söyledi. Aynı süreçte 1.200 kedi ve 1.100 köpek kısırlaştırıldı. Ayrıca 602 kedi ve 619 köpek de sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuşturuldu.
Hayvanlara zarar verebilecek otların temizlenmesi, sundurma alanlarının iyileştirilmesi gibi birçok konuda çalışmalar yaptıklarını aktaran Aydın, evcil hayvan mezarlığının da kapasitesinin artırıldığını söyledi.
Çekirge Rotary Kulübü’ne desteklerinden dolayı teşekkür eden Aydın, DOSAB’ın düzenli mama desteği sağladığını belirterek emeği geçen herkese şükranlarını sundu.
Hayvanseverlerden Yoğun İlgi
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar, hayvanlarla iç içe keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.