Osmangazi’de Yaz Coşkusu

Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve çocuklar tarafından büyük bir heyecanla beklenen yaz okulu, kapılarını 10-13 yaş arasındaki öğrenciler için açtı. Emek Yetenek Evi’nde gerçekleştirilen yaz okulunda çocuklar, haftanın dört günü 9 farklı branşta atölye çalışmalarına katılıyor.
Çocukların yaz tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmelerini amaçlayan yaz okulunda; matematik oyunları, sahne sanatları, kelime oyunları, nörogelişim, hayalimdeki oyun, hayal panosu, ebru sanatı, akıl ve zeka oyunları ile el becerilerini geliştiren atölyeler yer alıyor. Katılımcılar, bu geniş yelpazede sunulan etkinliklerle hem yeteneklerini keşfediyor hem de sosyal gelişimlerine katkı sağlıyor.
Alanında uzman eğitmenler eşliğinde verilen eğitimler, hafta içi her gün 10.00-16.30 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Ayrıca her Cuma günü, çocuklara yönelik Bursa gezisi düzenlenerek şehir hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanıyor. Dört hafta sürecek olan yaz okuluna şu ana kadar yaklaşık 30 öğrenci kayıt yaptırdı. Eğitimler 8 Ağustos tarihine kadar devam edecek.
Emek Yetenek Evi Tesis Sorumlusu Gülşah İncebay, yaz okuluna ilişkin yaptığı açıklamada, “4, 5 ve 6’ncı sınıf öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz yaz okulunda çocuklarımızı çeşitli atölye çalışmalarıyla buluşturuyoruz. Hafta içi her gün farklı atölyelerde aktif olarak yer alıyorlar” dedi.
Yaz okuluna katılarak tatilini verimli geçiren öğrencilerden Şahin Ağ, “Boş zamanlarımı değerlendirmek için geldim. Satranç becerilerimi geliştiriyorum, matematik oyunlarıyla okul bilgimizi pekiştiriyoruz. Eğitmenlerimiz bizimle çok ilgileniyor. Yeni şeyler öğrenmekten dolayı çok mutluyum” ifadelerini kullandı.
Yaz okuluna katılan öğrencilerden Yaren ve Gamze ise, “Bugün satranç atölyesine katıldık. Eğitmenlerimiz bilgileri çok güzel anlatıyor. Origami ile el becerilerimizi geliştiriyoruz, spor oyunlarıyla eğleniyoruz. Yaz tatilimizde hem eğleniyoruz hem de öğreniyoruz” şeklinde konuştular.