Dolar 40,2150
Euro 46,9748
Altın 4.338,72
BİST 10.267,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 31°C
Az Bulutlu
Bursa
31°C
Az Bulutlu
Paz 33°C
Pts 33°C
Sal 33°C
Çar 34°C

Çok Yönlü Sanat Hayatı Bursa’da Sergileniyor

Çok Yönlü Sanat Hayatı Bursa’da Sergileniyor
14 Temmuz 2025 10:14
2
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nâzım Hikmet Yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan ‘Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim’ sergisini gezdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Nâzım Hikmet Yılı’ etkinlikleri kapsamında usta sanatçının yaşamından ve eserlerinden esinlenerek hazırlanan ‘Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim’ adlı sergiyi gezdi. Nâzım Hikmet’in çok yönlü sanat hayatına ve politik duruşuna odaklanan sergi, Emre Zeytinoğlu küratörlüğünde, Savaş Çekiç’in mekân tasarımı ve Nejat Biçen’in iletişim tasarımıyla hayata geçirildi. İki bölümden oluşan serginin Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde yer alan kısmı TÜSTAV, Nâzım Hikmet Vakfı ve Piraye Koleksiyonu’nun katkılarıyla hazırlandı. Sergide, Nâzım’ın şiirden tiyatroya, romandan sinemaya ve resme uzanan üretimleri, hayatına dair kronolojik bilgiler ve görsellerle birlikte belgesel bir anlatımla izleyiciye sunuldu. Serginin Tayyare Kültür Merkezi’ndeki bölümde ise Nâzım Hikmet’le düşünsel ya da duygusal bağ kuran sanatçıların eserleri yer alıyor. Eserlerin büyük kısmı Ahmet Merey Koleksiyonu’ndan oluşurken, Nâzım’ın yeğeni Ayşe Yaltırım’ın da aralarında bulunduğu dört sanatçının çalışmaları koleksiyon dışından eklenerek sergiyi zenginleştiriyor. Sergi, 9 Eylül 2025 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Başkan Mustafa Bozbey, serginin küratörü Emre Zeytinoğlu ile birlikte iki sergiyi de gezerek izlenime sunulan eserleri dikkatle inceledi. Sergiyle birlikte usta şairin yaşam öyküsünün Bursalılarla bir kez daha buluştuğunu söyleyen Başkan Bozbey, tüm vatandaşları Nâzım Hikmet’in ender görülen fotoğraflarının da yer aldığı sergiyi gezmeye davet etti. Farklı sanatçılar tarafından yapılan Nâzım portrelerinin de sergiye değer kattığını belirten Başkan Bozbey, başta küratör Emre Zeytinoğlu olmak üzere sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.