Dolar 39,8456
Euro 46,9548
Altın 4.271,10
BİST 10.239,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 31°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
31°C
Parçalı Bulutlu
Cts 33°C
Paz 35°C
Pts 34°C
Sal 34°C

Osmangazi Belediyesi’nden Hayati Hamle

Osmangazi Belediyesi’nden Hayati Hamle
4 Temmuz 2025 10:24
4
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, dünya genelinde artan intihar vakalarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla personele yönelik “İntiharı Önleme Eylem Planı” başlıklı bir seminer düzenledi. Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, intiharın nedenleri, belirtileri ve önleme yolları hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

Seminerin konuşmacısı olan Osmangazi Belediyesi personeli Uzman Klinik Psikolog Gözde Nilüfer, intihar düşüncesi taşıyan bireylerin nasıl fark edilebileceği ve bu kişilere nasıl destek olunabileceği konusunda önemli bilgiler verdi.

“Erken farkındalık hayat kurtarır”

Son yıllarda hem dünyada hem de Türkiye’de intihar oranlarının endişe verici şekilde arttığını belirten Psikolog Gözde Nilüfer, bu durumun başlıca nedenleri arasında ümitsizlik, dayanılmaz yaşam koşullarından kaçma arzusu, dikkat çekme ihtiyacı ve sevdikleri üzerinde etki bırakma isteği gibi faktörlerin yer aldığını söyledi.

Nilüfer, “İntihar, artık yaş veya cinsiyet fark etmeksizin toplumun her kesimini etkileyen ciddi bir sorun haline geldi. Bu nedenle erken farkındalık kazanmak çok önemli. İntiharı düşünen bir kişiye nasıl yaklaşılmalı, çevremizde böyle bir eğilim fark ettiğimizde ne yapmalıyız gibi sorulara yanıtlar verdik” dedi.

“Destekleyici olmak hayati öneme sahip”

İntihara meyilli bireylere yaklaşımda dikkat edilmesi gerekenleri de sıralayan Nilüfer, şunları söyledi: “Bu kişilere karşı destekleyici ve gözetici bir tutum sergilemek, riski yüksekse asla yalnız bırakmamak ve bir uzmandan profesyonel yardım almak büyük önem taşır. Aynı zamanda kişiyi dikkatle dinlemek, empati göstermek ve sakin kalmak da intihar girişimlerini önlemede etkili yöntemlerdir.”

Seminer sonunda, belediye personeli hem kendi yaşamlarında hem de çevrelerinde karşılaşabilecekleri riskli durumlara karşı daha bilinçli ve hazırlıklı hale geldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.