Dolar 38,7727
Euro 43,0865
Altın 4.016,50
BİST 9.661,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 25°C
Az Bulutlu
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C

BTÜ’den Orman Sektörüne Can Suyu

BTÜ’den Orman Sektörüne Can Suyu
12 Mayıs 2025 10:07
3
A+
A-

Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdiği “Sorun Çözüm Pazarı” buluşmaları, orman sektörü temsilcilerinin katılımıyla sürdü. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’ın da katıldığı etkinlikte, sektör temsilcileri sorunlarını doğrudan akademisyenlerle paylaşarak çözüm önerileri sundu ve üniversitenin iş dünyasına yönelik yaklaşımına teşekkür etti.

“Sanayiyi güçlendiren, sanayiden güç alan üniversite” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren BTÜ, 2024 yılında başlattığı “Sorun Çözüm Pazarı” projesiyle sektör bazlı toplantılar düzenlemeye devam ediyor. Otomotiv ve tekstil sektörlerinin ardından bu kez orman sektörü temsilcileri, BTÜ’nün Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da düzenlediği etkinlikte bir araya geldi.

Etkinliğe BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Uyanık, Bursateknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu ve çok sayıda akademisyen ile sektör temsilcisi katıldı. Toplantıda firmalar tek tek söz alarak sektörün karşılaştığı temel sorunları ve çözüm beklentilerini dile getirdi.

Rektör Çağlar: “İş Dünyasının İhtiyacına Yönelik Projeler Üretiyoruz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar, BTÜ’nün sadece akademik değil, aynı zamanda sektörel ihtiyaçlara yanıt veren projelere odaklandığını belirtti. Çağlar, “Rafta kalan değil, sahada uygulanan çözümler üretiyoruz. Sorun Çözüm Pazarı ile sektörün sesine kulak veriyor, projelerimizi bu ihtiyaçlara göre şekillendiriyoruz. Amacımız orman sektörüne yönelik yenilikçi ve rekabetçi çözümler geliştirmek” dedi.

BTÜ’nün, Ar-Ge, Ür-Ge, tasarım, üretim ve inovasyon gibi süreçlerde sektöre katkı sağlamayı hedeflediğini belirten Çağlar, üniversite-sektör iş birliğiyle çözüm odaklı bir yol haritası oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. Nitelikli iş gücü kazandırmak, verimliliği artırmak, yeni fon kaynakları oluşturmak ve teknoloji transferini desteklemek BTÜ’nün temel hedefleri arasında yer alıyor.

Sektör Temsilcileri Sorunlarını ve Beklentilerini Paylaştı

Konuşmaların ardından söz alan sektör temsilcileri; ahşap malzeme geliştirme, AB projelerine katkı, tasarım merkezlerine yönelik eğitimler, hammadde tedarikindeki sorunlar, KOBİ’lerin karşılaştığı özgün problemler, geri dönüşüm uygulamaları, üretim süreçlerinde inovatif çözümler ve dijitalleşme gibi birçok konuda BTÜ’den destek talep ettiklerini belirtti. Katılımcılar, çözüm odaklı bu yaklaşım için BTÜ yönetimine teşekkür etti.

MERLAB Ziyaretiyle Program Tamamlandı

Etkinliğin ardından sektör temsilcileri, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilen ve sanayiye hizmet sunan BTÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nı (BTÜ-MERLAB) ziyaret ederek cihazlar ve yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.