Dolar 32,4298
Euro 34,7934
Altın 2.432,78
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 17°C
Az Bulutlu
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Marmarabirlik’ten ‘100’ güldüren ödeme

Marmarabirlik’ten ‘100’ güldüren ödeme
4 Nisan 2020 13:19
485
A+
A-

2020 yılının ilk üç ayında tarihinin en yüksek ihracat rakamını yakaamayı başaran Marmarabirlik, 30 Nisan’da yapacağı ödemeleri erkene alırkem, ortaklarının da bu zor gününde destekçisi oldu. 

Marmarabirlik, 2019/2020 ürün alım kampanyasında 43 bin 500 ton ürün alımı gerçekleştirirken, üreticiler nisan sonunda yapılacak olan ürün bedeli alacaklarını 10 Nisan Cuma günü akşamı saat 18.00’den itibaren banka  hesaplarından çekebilecek. Ortaklara ödeme planı dahilinde; kalan ürün bedeli alacaklarının tamamı, ayrıca ürün alım planı dışında kota fazlası olarak alınan ürün bedellerinin yarısı olmak üzere toplamda 100 milyon TL’lik ödeme yapılacak. Kota fazlası ürün bedellerinin kalanı ve kg başına verilecek olan destekler ise ileri bir tarihte ödenecek.

Nisan sonunda yapılması  planlanan ödemelerin öne alınmasında  en büyük etkenin ihracatta yaşanan artış olduğuna dikkat çeken Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “5-6 Mart 2020  tarihinde gerçekleştirilen yurtdışı bayiler toplantısından sonra lojistik olarak sıkıntılar yaşanabileceği ve sınırların kapanabileceği ihtimali öngörülerek, iyi bir  organizasyonla başarılı bir çalışma gerçekleştirildi. Ocak, şubat, mart aylarında yapılan ihracata ilave olarak, bin 250 ton sipariş alınmış ve Marmarabirlik tarihinde ilk üç ayda en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı” diye ifade etti.

İHRACAT HEDEFİNİN YÜZDE 35’İ GERÇEKLEŞİYOR

2020 yılında 8,500 ton ihracat hedeflerinin olduğunu belirten Asa “ Bu yılın ocak, şubat ve mart aylarında sipariş alınan, sevkiyat yapılan ve yapılacak olanlarla birlikte 3 bin ton ihracat ile 2020 yılı hedefinin yüzde 35’i gerçekleşmiş olacak. İhracat rakamlarımız bu miktarlarda  olmasaydı ödemelerin erkene alınması mümkün değildi. Yönetimim ve 30 bin aktif ortağımız adına , yurtdışı bayilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum ” dedi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde görülen corona virüs salgını nedeniyle Marmarabirlik’in yurtiçi satışlarında durgunluk yaşandığını,  bu durunun geçici olduğunu belirten Asa, “Yaşanan virüs salgını nedeniyle tüketicimizin önceliği, temizlik ve hijyen ürünleri başta olmak üzere; un, şeker, yağ bakliyat ve temel gıdalar olmuştu. Bayilerimiz ile yaptığımız görüşmelerde yurt içinde de satış artışının yaşanacağını ve bundan sonra tüketicilerimizin yapacağı alışverişlerde zeytin ve benzeri ürünlere  daha fazla talep olacağını öngörmekteyiz” ifadelerini kullandı.

E-MARMARABİRLİK ATILIMI

“Marmarabirlik ürünleri böyle bir dönemde tercih sebebi olmalıdır” diyen Hidamet Asa,“Bütün ürünlerimiz pastörize edilmekte ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde üretilmektedir. Biz tüketicimizin sağlığını düşünüyoruz. Onlar da böyle bir dönemde  ambalajlı ürünleri tercih etsinler. Daha önce kamuoyuna yaptığımız açıklama ile bu zor dönemde Marmarabirlik ürünlerine zam yapmama kararı almıştık. Ayrıca tüketicilerimize e-marmarabirlik.com’dan ‘siz isteyin biz gönderelim’ kampanyası başlattık. Yapacakları alış verişlerde yüzde 10’luk indirim imkanı sağlanmış olup, en az 50 TL ve üzeri  alış verişlerde  kargo bedeli  alınmayacaktır.”

KREDİ KULLANMIYORUZ

“En üst seviyede tedbirlerle, kontrollü bir şekilde, minimum çalışanla üretmeye devam etmekteyiz” diyen Hidamet Asa üretici ortaklara da şu mesajı verdi: “Marmarabirlik büyük bir kurumdur. Yapılan tüm iş ve işlemler plan dahilinde yapılmaktadır. Ürün bedeli ödemelerinde kurduğumuz sistem; önce ürünü alıp  olgunlaştırıyoruz, satıyoruz ve satışlardan elde edilen gelirle de ürün bedellerini kredi kullanmadan ödüyoruz. Satışlardan dönüş ne kadar erken olursa ona göre ürün bedelleri erken ödeniyor. Bunun dışında başka bir sistem yoktur. Sistem dışına çıkılması durumunda kurum kurum olmaktan çıkar” ifadelerini kullandı.

CORONAVİRÜS UYARISI

Marmarabirlik ailesi olarak dünyada ve ülkemizde yayılan Coronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere harfiyen uyulması gerektiğini vurgulayan Hidamet Asa, “10 Nisan saat 18.00’den itibaren  Ziraat Bankası kanalı ile yapacağımız ürün bedelleri ödemelerinde ortaklarımızın çok dikkatli ve tedbirli davranmaları gerekir. Paralarını almak için banka şubesine gitmek yerine ATM’leri kullanmalıdır. Sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı ortaklarımız ise yakın çevrelerinden, kolluk güçlerinden, sosyal destek gruplarından ve belediyelerin ilgili birimlerinden yardım talep edebilir” diye konuştu.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.