Dolar 32,4270
Euro 34,6854
Altın 2.428,00
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 16°C
Az Bulutlu
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 17°C
Cts 16°C

Atatürk Caddesi’ne ‘Corona’ önlemi

Atatürk Caddesi’ne ‘Corona’ önlemi
31 Mart 2020 15:58 | Son Güncellenme: 31 Mart 2020 17:32
393
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi, Ulu Cami ile Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen Atatürk Caddesi’nde Coronavirüs salgınına karşı önlem çerçevesinde dezenfeksiyon çalışması yaptı.

Çin’in Wohan şehrinden, tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de ölümlere yol açan ‘COVID 19’ salgınına karşı ilk günden itibaren yoğun bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi dezenfeksiyon çalışmalarına ara vermiyor.

ETRAFLICA HİJYEN

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen, 32 araç, 82 ekipman ve 69 personelle yapılan çalışmalarda, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan sultan külliyeleri, tarihi çarşı ve hanlar, türbeler selatin camileri, kamu kurumları, otobüs durakları, toplu taşıma araçları, taksi ve dolmuşlar ve alt geçitler periyodik olarak dezenfekte ediliyor.

BÜYÜK KATILIM

Bursa’nın yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu caddelerden biri olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ile Ulu Cami’yi çevreleyen Atatürk Caddesi’nde çalışmaların kısa zamanda tamamlanması için adeta çıkarma yapıldı. Çatalfırın’da başlayıp, cadde boyu devam eden çalışmaya 10 araç, 18 ilaçlama ekipmanı ve 32 personel katıldı. Caddeye yan yana dizilen 3 araç ile trafiğin işlediği yol dezenfekte edilirken, diğer ekipler de yaya kaldırımları, otobüs durakları, korkuluklar ve alt geçitleri dezenfekte etti. Zafer Taksi Durağı’nda mobil bir ekip oluştururken, kentteki tüm taksi duraklarındaki araçlar buraya getirilip, Büyükşehir ekipleri tarafından dezenfekte ediliyor.

HİJYEN VE ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, salgının gündeme geldiği İlk günden bu yana özellikle dezenfeksiyon çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü, kişisel hijyen kadar çevre temizliğinin de büyük önem taşıdığını dile getiren süreci en az hasarla atlatmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.