Dolar 32,4017
Euro 34,7549
Altın 2.432,80
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 17°C
Az Bulutlu
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 17°C
Cts 16°C

Serdar Ortaç’tan itiraf: “Allah belamı versin”

Serdar Ortaç’tan itiraf: “Allah belamı versin”
21 Temmuz 2020 22:08
448
A+
A-

Serdar Ortaç, Ahmet Kaya’nın linç edildiği törendeki sözleri nedeniyle pişman olduğunu itiraf etti.

Serdar Ortaç, Magazin Gazetecileri Derneği’nin 10 Şubat 1999’da düzenlediği ‘Yılın En İyi 10 Müzik Yıldızı Yarışması’ ödül töreninde Ahmet Kaya’nın linç edilmesi ve ülkeyi terk etmeye zorlanması olayı nedeniyle çok pişman olduğunu söyledi.

Ahmet Kaya’nın, Magazin Gazetecileri Derneği’nin 10 Şubat 1999’da düzenlediği ‘Yılın En İyi 10 Müzik Yıldızı Yarışması’ ödül töreninde “Kürtçe şarkı söylemek, klip çekmek istiyorum” ifadelerine tepki gösteren Serdar Ortaç, sahneye çıkıp Sibel Can’ın “Padişah” şarkısını “Bu devirde kimse sultan değil, hükümdar değil, padişah değil/ Atatürk yolunda tüm Türkiye/ bu vatan bizim/ ellerin değil” şeklinde okumuştu.

BİNLERCE ÖZÜR DİLERİM

Ortaç, şarkının ardından 10. Yıl Marşını söyledikten sonra ise konuklar, Ahmet Kaya’yı linç etti ve çatal bıçak fırlattı.

Serdar Ortaç, daha önce de özür dilediği olay için bir kez daha pişmanlığını dile getirdi. YouTube’da Katarsis adlı programda açıklama yapan Ortaç şunları söyledi:

“O sahnede olmaktan pişmanım. O grubun içinde o anı yaşamaktan pişmanım. Allah benim belamı versin o gün orada olduğum için… Herkes diyor ki, ‘çatal attın’. Hiçbir şey atmadım. Orada marş oku dediler. Binlerce kez özür diliyorum bütün Ahmet Kaya hayranlarından. En büyük pişmanlıklarımdan biridir rahmetlinin bu yaşadıklarına alet olmak. Allah benim belamı versin…”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.