144 Üniversite Bursa’da Buluştu

Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “10. Yükseköğretimde Öğrenci İşleri; Mevzuat-Uygulama-Birliktelik Toplantısı”, 144 üniversitenin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, öğrenci işleri süreçlerinin daha etkin, verimli ve öğrenci odaklı hale getirilmesi için çeşitli çözüm önerileri ele alındı.
Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleştirilen ve iki gün süren toplantının açılışına; BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, BTÜ Genel Sekreteri Selim Uzun ile Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 144 devlet ve vakıf üniversitesinin öğrenci işleri daire başkanlıkları temsilcileri katıldı.
Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, “10 yıldır kesintisiz devam eden bu toplantılar, yalnızca bilgi paylaşımı sağlamıyor; aynı zamanda yükseköğretimde öğrenci merkezli yaklaşımın güçlenmesine katkıda bulunuyor. Burada, mevzuat ile uygulama arasındaki köprüleri kurmak, iyi örnekleri paylaşmak ve birlikte daha güçlü bir yükseköğretim sistemi inşa etmek için bir aradayız. Bu birliktelik, öğrencilerimizin üniversite hayatlarını daha şeffaf, erişilebilir ve sağlıklı bir şekilde sürdürmelerini sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Toplantı süresince ortaya çıkacak fikirler, sadece bugünü değil, geleceği de şekillendirecektir” dedi.
“Hedef, Süreçlerin Hizmet Kalitesini Artırmak”
Toplantının amacı hakkında bilgi veren BTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı İbrahim Güngör, “10’uncusunu üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda, öğrenci işleri süreçlerini daha etkin, verimli ve öğrenci odaklı hale getirmek için deneyimlerimizi paylaşacağız. Amacımız, sorunlara ortak akılla çözümler bulmak ve çağın getirdiği dijital imkanları kullanarak geleceğe daha güçlü adımlar atmaktır.” dedi.
BTÜ hakkında katılımcılara bilgi veren Güngör, “Burada yapılacak fikir alışverişleri ve ortak akıl çalışmaları, üniversitelerdeki öğrenci hizmetlerinin kalitesini daha da ileri taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.
Öğrenci İşlerinde Birliktelik, Dijital Uygulamalar ve Eş Zamanlı İletişim
Açılış konuşmalarının ardından Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanlığı Türkiye Yeterlilik Çerçevesi Daire Başkanı Özgen Uludağ, “Mesleki Yeterlilik Kurumu Diplomalarında Türkiye Yeterlilik Çerçevesi Logosu Kullanımı” konulu bir sunum gerçekleştirdi.
İki gün boyunca süren toplantıda, yükseköğretim kurumları arasındaki uygulamalarda birliktelik sağlamak, kurumlar ve çalışanlar arasında dijital ve eş zamanlı iletişim kanalları oluşturmak, ayrıca uygulama standartlarını daha pratik ve işlevsel hale getirmek için paneller, seminerler ve çalıştaylar düzenlendi.
Kredi, Burs ve Yurt İşlemleri Masaya Yatırıldı
Burs, kredi ve yurt konularının ele alındığı panelde; Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Hülya Mertoğlu Oğuz, Şef Gülhan Polat ve Yazılım Mühendisi Niyazi Gülşen konuşmacı olarak yer aldı.
Ayrıca, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ünver Sabuncu moderatörlüğünde gerçekleşen “Öğrenci İşlerinde Azami Süre İşlemleri” konulu panelde; İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Meryem Elmastaş ve Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Hasan Bostancı konuşmacı olarak katıldı.