Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 23°C

Uzmanından vergi muafiyeti eğitimi

Uzmanından vergi muafiyeti eğitimi
19 Nisan 2021 15:09
478
A+
A-

ULUTEK Teknopark’ta Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanun ve Yönetmeliği’ndeki vergi muafiyetleri firma yetkililerine anlatıldı.

BURSA (İGFA) – ULUTEK Teknopark Yeminli Mali Müşaviri Ali Kara’nın konuşmacı olduğu online danışmanlık toplantısında 4691 ve 7263 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kanunları hakkında bilgilendirme yapıldı.

ÖNEMLİ İSTİSNALAR VAR

Yeminli Mali Müşavir Ali Kara, toplantıda vergi muafiyeti konusunda detaylara hakim olmanın önemli olduğunu dile getirdi. Teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyete geçilmeden önce başlatılmış projelerden sağlanan kazançların istisna kapsamında değerlenip değerlendirilemeyeceğini 4691 sayılı Kanun’a göre açıklayan Kara, “Mükelleflerin bölgede faaliyete geçmeden önce başlayıp, bölgede devam ettirdikleri yazılım ve Ar-Ge’ye dayalı projelerden sağladıkları kazancın, sadece projenin bölgede gerçekleştirilen kısmına isabet eden tutarı istisna olarak yararlanılabilecek. Elde edilen kazancın ne kadarının bölgede gerçekleştiren çalışmalarla ilgili olduğu, bölgede faaliyete başlanmasından sonra ortaya çıkan maliyetin projenin başlangıcından tamamlanmasına kadar geçen dönemde oluşan maliyete oranı kullanılarak belirlenecek” diye konuştu.

KANUN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

03.02.2021 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 7263 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kanunu ile ilgili yapılan değişiklikleri de paylaşan Ali Kara, “Temel bilimler desteğinde temel bilimlerin tanımı değiştiriliyor. Sadece fizik, kimya, biyoloji, matematik değil, bir de bakanlığın öngöreceği başka dallar da temel bilim desteği kapsamına girecek. Teknokentteki firmalar artık iş yeri açma ve çalışma ruhsatları için belediyeye gitmeyecek. Bu ruhsatlar, Bakanlık il müdürlüklerinden alınacak. Doktora öğrencisi ve stajyer öğrenci çalıştıran Ar-Ge firmalarına da bakanlık tarafından belli ölçülerde destek verilecek. Teknokent kazanç istisnası 1 milyon liradan fazla olan işletmelerde kazancın yüzde 2’si fona alınacak ve bu fon tutarı, ilgili yılın sonuna kadar girişim sermayesi olarak yatırılacak ya da 4691 sayılı Kanun kapsamındaki kuluçka merkezlerinde faaliyette bulunan girişimcilere sermaye desteği olarak verilecek” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.