Dolar 32,5161
Euro 34,7218
Altın 2.501,57
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 17°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Sağlık-Sen Kocaeli’den negatif ayrımcılığa tepki!

Sağlık-Sen Kocaeli’den negatif ayrımcılığa tepki!
20 Nisan 2021 14:29
339
A+
A-

Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, salgınla mücadele kapsamında en son yayınlanan Sağlık Bakanlığı genelgesinde, sağlık çalışanları ile diğer kamu çalışanları arasında izinler konusunda negatif ayrımcılık yapılmasına tepki gösterdi.

Ufuk BAĞAN (HÜR KOCAELİ)
Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, COVID-19 kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirleri düzenlemek maksadıyla yayımlanan genelgeye dikkati çekildi.
Genelgenin uzaktan, dönüşümlü veya esnek çalışma modelini yeniden getirdiğine dikkati çeken Şube Başkanı Erdal Yıldırım, “Hamile, süt izni kullanan, engelli, 60 yaş üstü, kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanlarını ve 10 yaş ve altında çocuğu bulunan kadın çalışanların idari izinli sayılması gibi birçok düzenlemeyi içeriyor. Genelge ile ayrıca kamuda mesai saatleri 10 – 16 olarak belirlendi. Her zaman olduğu gibi Sağlık Bakanlığı personeli tabi ki bu düzenlemelerden ayrı tutuldu. Yetmedi, Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığından aldığı izin ile ilave düzenlemeye gitti. Cumhurbaşkanlığınca yapılan düzenlemeleri de değiştirdi, genelge ile verilen izin hakkını da aldı” dedi.

ÖDÜL DEĞİL CEZA

Tüm kamu çalışanları 10-16 saatleri arasında mesai yaparken, istihdam yetersizliği nedeniyle zaten eksik personel ile hizmet veren sağlık çalışanının fazladan yaptığı mesailerinin, emeğinin, alın terinin karşılığını yok sayarak nereye varmaya çalıştıklarını soran Yıldırım, “Bir yılı aşkındır hemşiresinden doktoruna, teknisyeninden hizmetlisine canhıraş şekilde görevini ifa eden sağlık çalışanını ödüllendirmek yerine cezalandırıyorsunuz. Sağlık çalışanına reva görülen bu haksız uygulamadan bir an önce vazgeçin” çağrısında bulundu.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.