Dolar 32,5025
Euro 34,8826
Altın 2.437,41
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Az Bulutlu
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Milli Eğitim’de ‘yüz yüze eğitim’ mesaisi

Milli Eğitim’de ‘yüz yüze eğitim’ mesaisi
4 Haziran 2021 08:05
356
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), nüfusun yüzde 70’inin aşılanması halinde eylülde yüz yüze eğitime geçmek için hazırlıklarını yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021-2022 eğitim-öğretim döneminin eylül ayında başlayacağını açıkladı. Temmuz ayına kadar bütün öğretmenlerin aşılanacağı belirtilirken eylül ayına kadar 120 milyon doz aşının gelmesi ve nüfusun yüzde 70’inin aşılanması halinde yeni dönemde yüz yüze eğitim 5 gün yapılacak.

Öğrenciler ayrıca içeriği daha fazla zenginleştirilecek EBA’dan da yeni dönemde yararlanacak. Telafi eğitimleri ise yıl içerisine yayılarak öğrenciye daha kapsamlı öğrenme olanağı sunulacak. Aşı takviminde aksaklık olması durumunda ise yüz yüze eğitime tekrar haftada 2 gün ve kademeli olarak geçilecek.

OKULLAR NE ZAMAN VE KAÇ GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM İLE AÇILACAK?

Okulunu özleyen çocukların okullarının açılması için videolar çekip kendisine gönderdiğini, okulları açarak çocukların özlemini giderdiklerini anlatan Bakan Selçuk, “Aşı ile beraber önümüzdeki aylarda bir rahatlama geldiğinde okulumuzu gerekirse eylülün ilk haftası 5 gün açmak istiyoruz. Koşulların ne getireceğini bilemediğimiz için hesabımızı yaza göre de kışa göre de yapıyoruz. Koşullar başka şekilde gelişirse ona da hazırlığımız var” diye konuştu.

Diğer yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde düzenlenen “Telafi Eğitiminde Ben De Varım” tanıtım programı kapsamında eğitim editör, yazar ve muhabirleriyle bir araya geldi. Ulusal Destekleme Programı’yla Türkiye’deki tüm çocukların destekleneceğini, bu desteğin özellikle gelecek 1,5 yıla yayılarak yapılacağını kaydeden Selçuk, desteğin esas amacının, “Çocukların bütünsel gelişiminde muhtemel eksiklikler nelerdir? Bunların tamamlanması ve geliştirilmesi için neler yapılabilir?” sorularına yanıt aramak olduğunu aktardı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 milyar tıklanma ve ziyaret sayısıyla dünya birincisi olan EBA’nın salgından bağımsız olarak, ileriki süreçte çok büyük bir işlev göreceğini, bu işlevin de artık dünyada dijital altyapıyla ilgili değişen ve dönüşen eğitim paradigmasına bir yanıt olduğunu anlattı.

Dünyada da eğitim kanalları olduğunu ancak Türkiye’deki sistemde her bir öğrencinin dersinin günlük takip edildiğini dile getiren Selçuk, “Bizimki bire bir müfredatla alakalı bir içerik taşıyor, ayrı bir değeri var. 17 bin 303 saat yayınla bir rekoru da kırmış oluyoruz.” dedi.

UZAKTAN EĞİTİMDE DERSLER VE KONULAR TAMAMLANDI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pazartesiden itibaren eğitimi ağırlıklı olarak sosyal, duygusal, fiziksel, kültürel ve sanatsal etkinliklerle zenginleştirmeye çalıştıklarını, kendisi için konunun ders yapma meselesi olmadığını söyledi.

ZORUNLULUK YOK

Yüz yüze eğitimin başladığını ancak öğrencilerin okula gelmelerinde zorunluluk olmadığını dile getiren Bakan Selçuk, “Devamsızlık yoksa çocuklar niye okula geliyorlar? Konular büyük ölçüde tamamlanmış vaziyette. Öğretmenlerimiz o kadar çok yoruldular ki. ‘Öğretmenlerimiz yatıyorlar’ diyenler var. Öğretmenlerimiz 6-7 saat ekranın karşısında ders anlatıp o yorgunluktan sonra yatabiliyorlarsa yatıyorlar. Bu yorgunluklarının görülmemesi bazen onları çok üzüyor. Okullardaki bu süreci sosyal, duygusal konularla geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

AÇIKLAR KAPANACAK

 Öğrencilerin beceri açıklarını gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Selçuk, ilkokulda 2. sınıfa geçecek çocukların okumasıyla ilgili bir problem olmadığını, yazmada sıkıntı yaşandığını, öğretmenlerin yüz yüze eğitimde bu konuya ağırlık vereceğini ifade etti.

Selçuk, okullarda öğrencilerin eksikliklerine yönelik çalışmalar yapıldığını belirterek, “2 Temmuz’da akademik takvim sona eriyor. Her okul kendi okulundaki öğrencinin ihtiyacını bizden daha iyi bilir. Biz çerçeve sunuyoruz.” diye konuştu.

Selçuk, telafi eğitimi çalışmaları kapsamında çocuklara yönelik hazırlanan kitapların salgından önce olmadığını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.