Dolar 32,4810
Euro 34,9545
Altın 2.436,94
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Az Bulutlu
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 20°C

Dijital ve kripto paraların geleceği konuşuldu

Dijital ve kripto paraların geleceği konuşuldu
30 Mayıs 2021 10:35
267
A+
A-

Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Hekim tarafından verilen, “Uluslararası Para Sisteminin Gelişimi: Dijital ve Kripto Paralar” eğitiminde dijital ve kripto paraların küresel sistemdeki geleceği ele alındı.

BURSA (İGFA) – Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB), üyelerinin yanı sıra KOBİ’ler, üreticiler, gençler ve kendini geliştirmek isteyen herkes için, gelişim platformu olarak hayata geçirdiği ‘Bursa TB Online Akademi’ projesinde ücretsiz eğitimlere devam ediyor.

Zoom platformu üzerinden yoğun katılımla gerçekleşen eğitimde Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, dünya üzerinde yaşanan dijital dönüşümün yatırım araçlarında da değişime yol açtığını söyledi. Günümüzde sosyal, siyasal ve ekonomik değişimlerin, insanları dijital para birimlerine daha fazla yaklaştırdığını ifade eden Başkan Matlı, dünya ekonomik sisteminde kâğıt paraların yerine sanal paraların alacağını da görmezden gelinemeyeceğini kaydetti.

Konuşmasına paranın tarihçesinden başlayan ve günümüze kadarki yolculuğundan bahseden Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Hekim, internetin ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte alışkanlıklarımızın ve yaşayış biçimlerimizin değiştiğine dikkat çekti. Değişimle birlikte para sisteminin de kendine düşen payı aldığını belirten Hekim, “Günümüzde kullandığımız nakit paralar güven ilişkisinden doğmuş ancak 2008 yılında yaşanan global ekonomik kriz bu güvenin sorgulanmasına yol açtı. İşte bu durum yerleşik parasal sisteme meydan okunmasıyla sonuçlanmış, blokzincir tabanlı dijital varlıklara olan dönüşümü hızlandırmıştır” diye konuştu.

Dijitalleşme çağında sorulması gereken en önemli sorunun “Geleceğin parası nasıl olmalı?” sorusu olduğunu ifade eden Doç. Dr. Derya Hekim, FED dahil olmak üzere 65 Merkez Bankası’ndan yüzde 80’i dijital paraya geçiş için araştırmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.