Dolar 32,4809
Euro 34,9665
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Az Bulutlu
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 20°C

COVID-19 tedavisine de sonuç veren 10 milyar dolarlık anlaşma

COVID-19 tedavisine de sonuç veren 10 milyar dolarlık anlaşma
27 Nisan 2021 09:39
365
A+
A-

Nitrik oksidi ortam havasından sentezleyebilen ilk ve tek cihaz için 10 milyar dolarlık iş birliğine imza atıldı. Türkiye’de kurulacak tesiste üretilmesi planlanan tıbbi cihazın COVID-19 tedavisinde de olumlu sonuçları var.

İSTANBUL (İGFA) – ROSATOM ve Türk firması USIS INVEST GROUP-ICHI Ortaklığı arasında nitrik oksidi ortam havasında sentezleyebilen tıbbi cihaz için 10 milyar dolarlık anlaşma imzalandı.

USIS Yatırım Grubu Başkanı Perihan Kanmaz, Rusya Bilimler Akademisi’nden Prof. Alexander Chuchalin ve beraberindeki bilimsel kurul ile Rus Devleti ve ROSATOM yetkililerin katıldığı toplantıda bilimsel buluş hakkında Prof. Dr. Ender Ödemiş heyetindeki akademik kadrodan oluşan Türk bilim insanlarına sunum yapıldığını belirtti. Ödemiş, “Rusya’daki ortağımız ICHI ile beraber Rusya Devleti Nükleer Enerji Şirketi ROSATOM ile uzun süren görüşmelerimiz sonunda resmi iş birliği yapmış bulunmaktayız.” dedi.

Kanmaz, 2003 yılında başlayan çalışma ile inhalasyon tedavisi için geliştirilen cihazın gerekli sertifikasyon ve klinik deneyleri geçip Rusya’da kullanılmaya başlandığını belirtti. Kanmaz, COVID-19 tedavisinde de kullanılan bu tıbbi cihaz ile ölüm oranının azalması, rehabilitasyon süresini kısaltması ve COVID-19 sonrası komplikasyonları ciddi derecede ortadan kaldırması ile de olumlu sonuçları mevcut olduğunu söyledi. 

Geliştirilen tıbbi cihazın 10 yılda 23 milyar doları aşan pazar payına ulaştığını belirten Kanmaz, Rosatom ile yapılan iş birliği çerçevesinde ilerleyen zamanlarda cihazın Türkiye’de kurulacak tesislerde üretilmesini planladıklarını dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.