Dolar 32,3119
Euro 35,0521
Altın 2.277,29
BİST 8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 23°C
Az Bulutlu
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 29°C

Bursa’da Techxtile Start-Up Challang’ta 16 girişimci finalde

Bursa’da Techxtile Start-Up Challang’ta 16 girişimci finalde
21 Kasım 2021 18:49
172
A+
A-

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) tekstil ve hazır giyim sektörüne yeni girişimciler ve faydalı projeler kazandırmayı hedeflediği TechXtile Start-Up Challenge’ta online ortamda girişimcilerin proje sunumlarını izlenerek, finale kalan adaylar belirlendi. Final, 9 Aralık’ta yapılacak.

BURSA (İGFA) – Tekstil dikeyinde girişimcilik adına çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, sürecin başarılı bir şekilde ilerlediğini ve önemli bir adımı daha geride bıraktıklarını söyledi.

Proje sahiplerinin başlangıçtan itibaren aldıkları eğitimlerin de katkısıyla başarılı bir sunum yaptıklarını belirten Engin, değerlendirme kurulu üyelerinin hem gönüllülükle, hem de bu projelere inanarak en doğru projeleri finale taşıyacaklarını kaydetti. Girişimcilik adına neler yapabileceklerini sürekli düşündüklerini ve programa her sene yenilikler katmaya çalıştıklarını belirten Pınar Taşdelen Engin, “UTİB, UHKİB, BTSO, BEBKA ve BUTEKOM iş birliğinde girişimcilik platformuna dönüşen TechXtile Start-Up Challenge sektörde önemli bir ihtiyaca cevap vermeyi sürdürüyor. Bizim başlattığımız bu programın, ülke genelindeki girişimcilerden ilgi görmesi mutluluk veriyor. Her geçen yıl daha da büyüyeceğiz” dedi.

Finale kalan projeler şöyle oldu:

LEVEL-UP KATEGORİSİ

– BAGEES

– BAGGY

– BİR İPLİK HİKAYESİ – MISIRIN YOLCULUĞU

– ONOFFOUT

– ROBOCAM TECHXTILE

– RWT

– SES (SUSTAINABLE ENERGY SERVİCES)

– YAMA

SCALE-UP KATEGORİSİ

– BİYOPOLİMER BAZLI YÜKSEK EMİCİ NANOFİBERLERDEN OLUŞAN TEK KULLANIMLIK KADIN HİJYEN ÜRÜNÜ

– EKOLOJİK DERİ

– EN ÖZEL GÜNÜM HER GÜNÜM

– GREENSUS

– OTOMATİK KUMAŞ KALİTE KONTROL MAKİNESİ

– TEXTORY POINT CLOUD APP

– VIRTUAL TRY

– YAPAY ZEKA TABANLI DESEN VE DOKU YAZILIMI

**İsimler Alfabetik Olarak Sıralanmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.